Tekst govori o lipomima, benignim tumorima koji se najčešće pojavljuju na različitim dijelovima tijela poput vrata, ruku, ispod pazuha i glave. Iako su obično bezopasni, mogu uzrokovati estetske i ponekad funkcionalne probleme.

Zatim se navodi jednostavan recept za prirodno uklanjanje lipoma bez kirurškog zahvata. Potrebno je pomiješati brašno s medom kako bi se stvorila gusta smjesa, koja se nanosi na područje lipoma debljine od pola do jednog centimetra. Nakon nanošenja, smjesa se ostavlja da djeluje 36 sati, nakon čega se uklanja i postupak ponavlja. Preporučuje se kontinuirana primjena smjese tijekom sedam dana za najbolje rezultate, nakon čega bi lipom trebao nestati.

Dalje se opisuje priroda lipoma, koji se sastoje od masnih ćelija smještenih ispod kože u tankoj kapsuli. Češći su kod muškaraca, a mogu se pojaviti i zbog genetske predispozicije, prekomjerne tjelesne težine ili povreda. Lipomi nisu strogo ograničeni na određene dijelove tijela, već se mogu pojaviti na različitim mjestima, uzrokujući estetske i ponekad funkcionalne probleme.