U subotu navečer oko 22:25 dogodio se težak incident u Vukovaru, gdje je izbila tuča među mladićima u kojoj je nekoliko mladića zadobilo teške tjelesne povrede.

Do sukoba je došlo u Ulici Josipa Jurja Štrosmajera, a hitna medicinska pomoć je odmah bila uključena, saopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijamske. Trenutno je u toku kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Međutim, prenosi Večernji list da su prvi utisci da je incident vezan za međunacionalni sukob među navijačkim grupama bili pogrešni. Prema riječima roditelja djece koja su napadnuta, sukob nije bio zasnovan na nacionalnosti.

Prema pričama roditelja i mladića koji su sami napadnuti, grupa petnaestogodišnjaka koji su se družili od prvog razreda u večernjoj šetnji gradom. Dok su uživali u šetnji, naišli su na grupu starijih mladića, navodno pripadnika BBB Vukovar, koji su bili neposredno ispred njih. Nažalost, kada je sukob počeo, napadači su, zbunjeni različitim akcentima, zamijenili mlade za osobu po imenu “Delia” i nasilno ih napali bez ikakvog prethodnog upozorenja.

Ovaj incident naglašava ozbiljnost problema nasilja među mladima i važnost da društvo u cjelini radi zajedno na sprječavanju i zaustavljanju takvih incidenata. Takođe se naglašava potreba za efikasnim pravnim sistemima kako bi se osigurala odgovornost za nasilje i pružila zaštita žrtvama. Slučaj Vukovara potiče dublju analizu uzroka i posljedica nasilja među mladima i poziva na ozbiljan pristup rješavanju ovog društvenog problema.