Dječije igrice često nisu tako bezazlene. Mala djeca mogu smisliti bilo šta. Kada joj se mamina kćerka pojavi sa novom frizurom, u to je uvjerena.

Majka je vrisnula od šoka kada je ugledala novu frizuru svoje kćerkice. Međutim, djevojčica je majci objasnila da joj se frizura jako dopala i da nije shvaćala koliki problem sebi stvara time što je utkala čičak u kosu.

Čičak je korov koji raste uz puteve, travnjake i parkove i može biti teško ukloniti ga kada vam se zapetlja u kosu. Očajna majka objavila je na TikTok-u video na kojem njena ćerka u kosi plete čičak traku i oduševljena svojom novom frizurom.

Kako je objasnila, djevojčica je u parku pronašla čičak i toliko joj se svidio da je odlučila da ga koristi kao dodatak za kosu.

– Mislim da joj se frizura dopala, ali kada je pokušala da skine jednu ubadaču, shvatila je koliko je boli. Tek tada je došla do mene i zamolila me da joj skinem čičak sa kose – piše majka.

Nakon toga, njen post je dobio mnogo komentara.

– O moj boze. Pomisao da ga izvadim iz kose čini me nesrećnim.

-Djeca su tako slatka da često ni ne znaju u šta se upuštaju.

– Vaša ćerka ima umetnički talenat, pogledajte kako je to lepo uredila u svojoj kosi.

– Uradio sam to kad sam bio njenih godina.

Većina njih se sjeća svog djetinjstva i boli koju su pretrpjeli prihvaćajući probleme koje im je korijen čička stvarao u kosi. Neki ljudi su se nasmijali kada je djevojka na snimku rekla da joj se “sviđa” i našla ih u travi. Međutim, oni koji su ikada imali čičak u kosi dobro znaju koliko ih je teško i bolno ukloniti kada su mrtvi u kosi, pa je redovno šišanje jedini način da se riješite čička.