Da li ste ikada pokušali da stavite crni biber u mašinu za pranje veša?

Stavljanje zrna crnog bibera u bubanj mašine za pranje veša izgleda kao bizarna ideja. Ovo nije greška. To je stari i prirodan način da sačuvamo našu omiljenu odeću od habanja i gubljenja boje. Nije samo efikasan, već i jeftin. Više nećemo morati da kupujemo jaka hemijska sredstva koja mogu preopteretiti strukturu delikatnih tkanina.

Ovaj jednostavan trik preporučuje se kada perete obojenu odeću. Ne zaboravite da ne podešavate previsoku temperaturu. Ukoliko zaboravite smanjiti temperaturu pranja na 30 stepeni onda može doći do potpune katastrofe. Odnosno odjeća će vam smrdjeti na biber i morat ćete ponoviti postupak dva puta kako bi se odjeća dobro isprala.

Kako koristiti crni biber prilikom pranja?

U bubanj mašine za pranje veša dovoljno je sipati kašičicu začina – preporučljivo je staviti u platnenu vreću. Nakon što izvadite odeću iz bubnja, ne zaboravite da je dobro protresete – na taj način ćemo ukloniti ostatak zrna.

Pokušajte ovaj trik sami kod svoje kuće i javite nam svakako svoje utiske. Vjerujemo da ćete biti zadovoljni rezultatima.