– Zdravko Čolić je vjerojatno jedini pjevač u cijeloj regiji koji nikada nije ulazio sa svojim kolegama u neke drame i svađe. Jednostavno, bio je naslonjen na svoje kvalitetne pjesme, i uvijek se pouzdao u svoj glas, a rasprodate arene pokazatelj su njegove kvalitete.

Predstavljanje najnovijeg singla Zdravka Čolića koji je osvojio vrh top lista “Biram tebe” izazvalo je nevjerojatno oduševljenje u cijeloj regiji. Poznat po svojim zadivljujućim izvedbama, ovaj cijenjeni glazbenik neprimjetno je prešao u područje studijske produkcije, ulažući svoje srce i dušu u stvaranje ovog izvanrednog umjetničkog djela.

Tijekom dugo iščekivanog debija “Choose You”, iznimnog glazbenog pothvata koji oslikava nepokolebljivu predanost i ustrajnost u trajanju od dvije godine, cijenjeni Čola dao je važnu najavu. Ovo izvanredno remek-djelo samo pruža uvid u nadolazeću veličanstvenost, utirući put nizu prekrasnih premijera koje će poslužiti kao primamljiva pretpremijera dugoočekivanog 16. studijskog albuma.

  • Najnovija skladba Zdravka Čolića pod nazivom “Odabrati tebe” prikazuje Jeleninu konačnu odluku da obnovi svoju prošlu romansu, izazivajući dirljiv osjećaj čežnje. Ova izvanredna glazbena kreacija posjeduje izvanrednu sposobnost da izazove suze i od sreće i od tuge, ilustrirajući svoju duboku emocionalnu rezonanciju čak i razbijanjem stakla. Uz asistenciju talentiranog Dine Merlina, Čolić maestralno dočarava pravu bit svog iznimnog glazbenog djela.

Najnovije umjetničko ostvarenje Zdravka Čolića, “Biram tebe”, bilo je središte opsežnog ocjenjivanja. Glazbeni video koji ulijeva strahopoštovanje, smješten nasuprot zadivljujućeg krajolika Sarajeva, donio je neizmjernu radost predanim entuzijastima dinamične glazbene kulture grada.

U krugu različitih stajališta nalaze se i opaske koje Zdravka Čolića prikazuju kao mističnu esenciju srodnu legendarnim likovima Čole i Merlina, naglašavajući njegovu neviđenu individualnost i potvrđujući njegovo utjelovljenje besprijekornog vokalnog talenta.

Bez sumnje, najnovija pjesma Zdravka Čolića osvojila je publiku odmah na početku, razveselivši brojne slušatelje svojim iskrenim tekstom koji je duboko odjeknuo.

Opet je ljeto prošlo bez tvog dolaska na moj prag. Kao posljedica toga, doživio sam duboku nepovezanost i neodoljivu čežnju za tvojim društvom. Ne postoji utjeha koja se može naći ni u jednom sjećanju, jer tvoja odsutnost prodire u svaki aspekt mog bića. U prošlosti sam se držao naivne ideje da mogu izbjeći tu čežnju, ali sada shvaćam uzaludnost takvog pothvata.
U blistavoj mjesečini koja kupa Beograd, tvoje prisustvo proždire moje misli. Unutar ovog konkretnog scenarija, postoji pojedinac koji posjeduje moć da u meni probudi mješavinu strepnje i iščekivanja – osjećaj koji može proizaći iz čistog užitka što sam živ ili nesigurne blizine smrti. Odluka je isključivo pod vašom kontrolom.

Biografija:

Podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, Zdravko Čolić pojavio se kao renomirani pjevač na području bivše Jugoslavije. Počevši od kasnih 1960-ih, Čolić je krenuo u očaravajuću glazbenu odiseju, osvajajući publiku svojom opsežnom kolekcijom od petnaest studijskih albuma i obiljem singlova koji su osvojili vrhove top lista. Sve do danas njegova glazba ne prestaje osvajati ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu glazbe.

Tijekom svog akademskog puta, Zdravko se istaknuo kao izvanredan učenik, zasluživši prestižno priznanje da je učiteljev najomiljeniji učenik. Svoje obrazovne ambicije ostvario je upisom srednje i glazbene škole, a vrhunac je završio diplomom na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

  • Rođen 30. svibnja 1951., Zdravko je iz Sarajeva i odrastao je u obitelji s majkom Stanom, predanom domaćicom, i ocem Vladimirom, koji je bio policajac u MUP-u. Zdravko ima i četiri godine mlađeg brata Dragana. Podrijetlom iz Hercegovine, obitelj se preselila u Sarajevo i potražila privremeni smještaj kod druge obitelji, koja je imala sreću da posjeduje radio. Zdravkova nepokolebljiva fascinacija radijskim medijem poticala je njegove ustrajne napore da dobije dozvolu za sudjelovanje u pothvatima emitiranja.