– Od kako je 26 marta nestala djevojčica Danka Ilić, cijela javnost i dalje iščekuje vijest kada će biti pronađeno tijelo nedužne djevojčice. Dejan Dragojević je povukao svoju izjavu da je ubio Danku Ilić, i sada nikome ništa nije jasno….

Dejan Dragijević, prvoosumnjičeni za tragično ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić u naselju Banjsko polje kod Bora, porijeklom je iz Zlota, gdje su vlasti otkrile njegovu kuću zaključanu i okićenu dodatnom smrtovnicom istaknutom kraj ulaza.

Nakon nesretnog događaja u Banjskom Polju, gdje su Dejan Dragijević i njegov kolega Srđan Janković iz Vodovoda doživjeli prometnu nesreću s mladom Dankinjom koja je smrtno stradala, u Dragijevićevoj kući dogodila su se još dva smrtna slučaja. Tragičnim spletom događaja Dalibor Dragijević, mlađi brat Dejana Dragijevića, preminuo je od iznenadnog srčanog udara u policijskoj postaji 7. travnja u 40. godini života.

Nedugo nakon što je 15. svibnja preminula Daliborova majka Svetlana Dragijević, tragično je skončala u istoj blizini. Njeno posljednje počivalište bilo je na mjesnom seoskom groblju, gdje se oko 20 osoba okupilo da se oprosti od njih. U međuvremenu je Radoslav Rade Dragijević iskoristio trenutak da oda počast svojoj pokojnoj supruzi na njenom grobu, zapalivši svijeću, prije nego što se brzo vratio u mrtvačnicu. U rezidenciji u Zlotu, prve dvije smrtovnice dokumentiraju prva dva smrtno stradala.

Ono što je intrigantno je iznenadna pojava treće smrtovnice, smještene ispod prve dvije, u spomen na Svetlaninu smrt 15. svibnja. Trenutačno je ulaz u njegovo rodno mjesto u Zlotu čvrsto zatvoren, a Radoslav marljivo bilježi stanje imanja, o čemu svjedoče uznemirujuće paučine na vratima i prozorima, što jasno ukazuje na napuštenost. Ostaje ključno saznanje da su Dejan Dragojević i Srđan Janković trenutno u pritvoru i da nisu otkrili gdje se Dankino tijelo nalazi.

Nadalje, Janković je tijekom posljednjeg sudskog postupka čak demantirao da ima bilo kakva saznanja o djevojci. Kako s nestrpljenjem iščekujemo završetak ove situacije, važno je priznati da je mjesto gdje se nalazi tijelo mlade djevojke i dalje nepoznato, čime je onemogućeno sudsko procesuiranje počinitelja. Vlasti oklijevaju s preuranjenim izricanjem presude, jer se oštrina kazne znatno povećava ako se predoče konkretni dokazi, poput tijela. Za sada, koliko nam je poznato, posjeduju samo priznanje jednog od krivaca, dok je drugi isprva šutio u svoju obranu, a kasnije ustvrdio da dotičnu djevojku nikada nije ni vidio.