Đorđe David je u iskrenom razgovoru za medije ispričao najizazovnija poglavlja svog života, koja karakteriziraju razoran gubitak oca, majke i sestre. Ipak, u nizu potresnih događaja, jedan je događaj ostavio neizbrisiv trag u duši slavnog pjevača.

Đorđe David doživio je životni događaj, točnije tragičan gubitak oca, koji ga je duboko pogodio. Odsutnost oca, koji nije samo imao ulogu roditelja, već je bio i vodilja i mentor, Đorđa je lako mogla opteretiti jer je bio prisutan u istom vozilu tijekom nesreće. U ranjivom trenutku iskrenosti, Đorđe je otvoreno izrazio svoje uvjerenje da ga je božanska intervencija poštedjela neizbježnog pada i žalosne sudbine.

  • Kad sam imao samo 10 godina, otac Vasilije me je uveo u dramsku sekciju Radio televizije Beograd. Tamo sam prvi put vidio nevjerojatne talente Buleta Goncića, Sonje Savić, Brstine i mnogih drugih. Dok je većina ljudi bila obuzeta jurnjavom za bogatstvom i posjedom, moj otac, član komunističkog sindikata, nije imao interesa za takve materijalističke napore. Zapravo, držao je tajnu savjetničku poziciju u Titovom kabinetu i njegov me odlazak naposljetku usmjerio prema umjetničkoj karijeri. Unatoč tome što dolazim iz obitelji visoko obrazovanih pojedinaca, uključujući i liječnike, donio sam odluku da ću krenuti vlastitim putem i prigrliti slobodu da izrazim sebe. Ova otkrića pjevačica je ispričala u iskrenom intervjuu za Grand, osvrćući se na ovaj nemili razvoj događaja.

Opisujući incident kao pomno planiranu političku zavjeru, Đorđe David je istaknuo njene razorne reperkusije. Dok smo sjedili jedan pored drugog u vozilu, niti jedan pramen moje kose nije bio razbarušen, dok je on tragično u tom trenutku doživio svoju smrt. Unatoč tome, on je i dalje bio moja najveća utjecajna figura, moj nepokolebljivi heroj. Ova pojava imala je dubok utjecaj na mene, pokrenuvši duboku metamorfozu dok sam svjedočio padu svog idola. U nježnoj dobi od 15 godina takve duboke tragedije imaju sposobnost duboko potresti same temelje mladog pojedinca.

Đorđe David, originalnog imena Đorđe Žonatan Subotić, rođen je 1. studenog 1962. u Beogradu, koji je tada bio dio Jugoslavije. Njegove izvanredne glazbene sposobnosti i zadivljujuća prisutnost zaslužili su mu široko priznanje. Glazba je oduvijek bila sastavni dio Đorđeva života, a glazbeni talent njegovih roditelja služio mu je kao stalni izvor inspiracije. Majčino operno umijeće i očevo violinističko umijeće njegovali su njegovu duboku strast prema umjetnosti. Gradeći na tim čvrstim temeljima, Đorđe je nastavio školovanje na Fakultetu glazbene umjetnosti u Beogradu, posvetivši se studiju glazbe i vokalne izvedbe.

Godine 1984. Đorđev ulazak u glazbenu industriju bio je potaknut sudjelovanjem u cijenjenom rock sastavu “Generacija 5”. Ova ga je grupa katapultirala u zvijezde, osvojivši publiku svojim izvanrednim nastupima uživo i hitovima na vrhovima ljestvica. Nakon trijumfalnog nastupa s “Generacijom 5”, Đorđe se odvažio na solo karijeru, izdajući brojne albume i singlove koji su postali kultni unutar jugoslavenske rock scene. Prožeta dubokim emocionalnim intenzitetom, njegova glazba pogodila je žicu slušatelja, dok je njegov jedinstveni glas odmah postao prepoznatljiv u cijeloj regiji.

Poznatost Đorđa Davida proteže se i izvan njegovih glazbenih bavljenja, jer je stekao široko priznanje na televiziji kao pronicljivi sudac na vrlo gledanom glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”. Njegove iskrene i pronicljive primjedbe oduševile su publiku. Osim po televizijskoj slavi, Đorđe je poznat po svojim dobrotvornim nastojanjima i nepokolebljivoj podršci pravima životinja. Ostaje nepokolebljiva prisutnost u područjima rocka i umjetnosti, ostavljajući trajan dojam na glazbenom krajoliku Jugoslavije i Srbije svojim nezaboravnim melodijama i neodoljivim šarmom.