– Đorđe David je definitivno umjetnik, kojeg je javnost uveliko upoznala preko Zvezdi Granda. Prije toga je malo ko znao da ima veze sa grupom EKV. Sada je već petu sezonu zaredom sastavni dio žirija u Zvezdama Granda.

Tijekom intervjua s novinarima, Đorđe David je hrabro podijelio najizazovnija poglavlja svog života, koja su obilježena razornim gubitkom oca, majke i sestre. Među tim srcedrapajućim iskustvima, jedan je događaj posebno ostavio neizbrisiv trag u duši ovog poznatog pjevača. Incident Đorđa Davida, povezan sa smrću njegovog oca, duboko je pogodio njegovu nutrinu. Odlazak njegova oca, koji mu je služio i kao osoba koja ga je hranila i kao izvor inspiracije, imao je potencijal oduzeti Đorđev vlastiti život, budući da je bio prisutan u vozilu tijekom nesreće.

Tijekom ranjivog trenutka ispovijedi, Đorđe je otkrio svoje uvjerenje da ga je božanska intervencija poštedjela od prerane smrti i katastrofalne sudbine. Otac Vasilije me je sa 10 godina uveo u dramsku redakciju Radio televizije Beograd, gde sam imala prvi susret sa Buletom Goncićem, Sonjom Savić, Brstinom i drugim izvođačima. Dok su mnogi jurili za bogatstvom i kućama za odmor, mog oca, člana komunističkog sindikata, takve potrage nisu zanimale.

Imao je tajnu savjetodavnu ulogu u Titovu kabinetu, a njegova me smrt naposljetku usmjerila prema svijetu umjetnosti. Unatoč tome što dolazim iz obitelji visokoobrazovanih pojedinaca, uključujući liječnike, donio sam odluku slijediti put koji mi je omogućio da izrazim svoje pravo ja, prihvaćajući slobodu koju nudi. Ovo otkriće pjevačica je ispričala u intervjuu za Grand, osvrćući se na nemili događaj. Osvrćući se na razorne posljedice ovog incidenta, Đorđe David ga je opisao kao pomno orkestriranu političku zavjeru.

  • Dok je sjedio pokraj njega u autu, nije mu izgubio niti jedan pramen kose s glave, dok je njegov suputnik tragično izgubio život u trenutku. Unatoč ovoj tragediji, njegov poginuli suborac ostao je autoritet i osobni heroj. Ovo iskustvo imalo je dubok utjecaj na Đorđa jer je svjedočio porazu svog idola. U nježnoj dobi od 15 godina, takve nesreće posjeduju golemu sposobnost da duboko potresu srž mladog pojedinca. Rođen 1. studenoga 1962. u Beogradu, nekadašnjoj Jugoslaviji, Đorđe David poznati je glazbenik slavljen zbog svojih izvanrednih glazbenih sposobnosti i zadivljujuće prisutnosti. Rođeno ime mu je Đorđe Žonatan Subotić. Glazba je od najranijih dana bila sastavni dio Đorđeva života.

Odrastajući u obitelji koja je odisala glazbenim nadahnućem, s majkom opernom pjevačicom i ocem koji je bio vješti violinist, Đorđeva strast prema umjetnosti bila je duboko ukorijenjena. Nakon završenog osnovnog obrazovanja, Đorđe je napravio sljedeći korak na svom glazbenom putu upisom na Fakultet glazbene umjetnosti u Beogradu, gdje je izbrusio svoje znanje glazbe i pjevanja.

No, u središte pozornosti doista ga je izbacio njegov ulazak u popularni rock sastav Generacija 5 1984. godine. S ovim sastavom Đorđe je stekao slavu diljem Jugoslavije, osvojivši publiku svojim nezaboravnim hitovima. Nakon prosperitetne ere “Generacije 5”, Đorđe je krenuo na solo putovanje koje je iznjedrilo mnoštvo albuma i singlova, učvrstivši svoj status integralne figure jugoslavenske rock scene. Njegova je glazba duboko odjeknula u publici, dok je njegov osebujan glas odzvanjao cijelom regijom.

Osim glazbenim radom, Đorđe David afirmaciju je stekao i televizijskim nastupima. Kao sudac cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda” plijenio je gledatelje svojim iskrenim komentarima. Izvan svjetla reflektora, Đorđe je poznat po svom dobrotvornom radu i zagovaranju prava životinja. Svojim nezaboravnim melodijama i neodoljivom karizmom, Đorđe David ostaje nepokolebljiva snaga u carstvu rocka, ostavljajući neizbrisiv trag na jugoslavenskoj i srpskoj glazbenoj sceni.