Tijekom svog opsežnog profesionalnog puta, Topalko je dosljedno odbijao svaki neprikladni prijedlog bez trenutka oklijevanja. Nepokolebljivo je zastupao svoj apolitičan stav, izdvajajući se od svojih vršnjaka svojim usamljeničkim ponašanjem i nepokolebljivom predanošću bavljenju samo onim stvarima koje su mu donosile čistu sreću.

Naprotiv, kada se radi o naporima vođenim novčanim poticajima, on nepokolebljivo tvrdi da nikada nije sudjelovao u takvim nastojanjima i da će ustrajati u suzdržanosti. Njegovo najveće zadovoljstvo proizlazi iz spokojne aktivnosti sjedenja na brodu, baveći se vještinom ribolova. Štoviše, bez zadrške se hvata u koštac s obavezama poput košnje, oranja, sadnje i čuvanja stoke, o čemu svjedoči popularna televizijska emisija “Farma”. Osim toga, on ponosno objavljuje svoju izvanrednu sposobnost da se suzdrži od pjevanja dulje vrijeme kada su uvjeti nepovoljni.

Na svom profesionalnom putu susretao se s brojnim izazovnim okolnostima. U posljednje vrijeme pojavila su se nagađanja o njegovom rastućem animozitetu prema utjecajnim osobama iz vlasti, kao io padu njegovog profesionalnog rada u odnosu na prethodne godine. U pronicljivom intervjuu sa Sanjom Ćulibrk, Topalko je otkrio razne detalje, poput svojih veza s Oljom i Đoletom Balašević. Naime, prilikom sudjelovanja u glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”, Milan je otvoreno izrazio svoje divljenje Balaševićevom glazbenom talentu i izrazio želju za njegovom personaliziranom pjesmom.

Događaj je glazbenik gotovo zaboravio, sve dok nije stigao telefonski poziv koji će nesumnjivo unijeti novu melodiju u njegovu karijeru. Bez upozorenja zvoni mi telefon i ja žurno podižem slušalicu, izgovarajući riječ “Molim.” Na moje zaprepaštenje, glas s druge strane se identificira kao Olivera Balašević. Zbunjeno, odgovaram sa zbunjenim “Molim?” Ljubazno ponavlja: “Ovo je Olivera Balašević.

Pitam znatiželjno, je li ona Olivera? Ona odgovara toplim osmijehom, potvrđujući: “Uistinu, jest.” To označava moj prvi susret s Topalkom, ženom Đoleta Balaševića, i naš razgovor se nastavlja. Nastavljam s pitanjem: “Što moram učiniti da zaslužim tako prestižnu čast? Molim vas, prosvijetlite me.” U odgovoru prepričava scenarij: “Zamislite ovo: udobno smo smješteni u našem domu kad on iznenada zaprosi: ‘Đola, zašto ne pozoveš Topalku da nam se pridruži na šalici kave? Imamo nešto izvanredno za podijeliti s vas.’ Milanov nepokolebljivi entuzijazam tjera ga da spremno prihvati Oliverov poziv da sljedeći dan posjeti njihove prostore u Novom Sadu, što on brzo i ispunjava.

  • Pri ulasku u rezidenciju Olja me srdačno dočekala, ali na moje čuđenje, Đolet je bio upadljivo odsutan. Pregledavajući okolinu, napola sam očekivao da je u tijeku nestašna šala, zbog čega mi je bilo teško shvatiti što se dogodilo. Kad sam se raspitao gdje je Đolet, pokazavši mi je rečeno da je otišao u trgovinu kupiti sok. Unatoč ovom objašnjenju, nisam se mogao otresti sumnje da sam bio meta razrađene šale, koja je vjerojatno uključivala skrivenu kameru. Odjednom je u prostoriju ušao ljubazan gospodin, natovaren brojnim torbama, i staloženo zauzeo stav. Iskoristivši priliku, upitah: “Mogu li te zagrliti?” Na što je on ljubazno odgovorio: “Naravno, nisam bio svjestan vaših preferencija pića.” Međutim, odbio sam bilo kakvu konzumaciju tekućine jer mi to nije bilo nužno.

Sve za čim žudim je privilegija iskusiti tvoju prisutnost. Odgovornost za organizaciju natjecanja MMA boraca u Novom Sadu, poznatog kao “Megdan”, preuzeo je njihov sin. U tom svjetlu su predložili ideju da ja izvedem himnu acapella, a obećali su da će skladati pjesmu posebno za mene, nazvavši je “Megdan”. Organizatori su snažno inzistirali na rock izvedbi, smatrajući da će to pojačati žestinu borbi. Izvest ću tu uzbudljivu izvedbu i ponosno je predstaviti kao vašu vlastitu himnu. Kroz karijeru se Topalko susreo s nebrojenim ponudama, respektabilnim i neprikladnim, ali nijedna nije ostavila tako zapažen dojam kao ova.