Postoji vjerovanje da pojedinci ne mogu sa sobom ponijeti svoje drage stvari nakon smrti. Zbog toga je preporučljivo podijeliti te stvari onima kojima je to potrebno. Vjeruje se da će ovaj čin preminulima donijeti osjećaj smirenosti. Osim toga, ključno je razmotriti način na koji ljudi umiru, budući da predmeti mogu utočiti bakterije i viruse dulje vrijeme.

  • Lidia Fairchild suočena je sa zapanjujućim otkrićem u prosincu 2002. kada je obaviještena da se, medicinski govoreći, njezino dvoje djece smatra biološki nepovezanim s njom. Uvriježeno je mišljenje da predmeti imaju sposobnost upijanja energije svojih vlasnika, pa se postavlja pitanje je li nužno zbrinjavati imovinu preminule osobe. Strah oko negativne energije potječe iz ideje da određene stavke imaju karmičko značenje.
    Postoji ključni aspekt koji se mora zapamtiti. Može biti prilično uznemirujuće susresti se s daljnjim upitima pojedinaca koji su otišli s ovoga svijeta. Pitanje vlasništva često se pojavljuje u takvim okolnostima, ali nije preporučljivo brinuti se o mogućnosti stjecanja stvari koje su nekada bile u vlasništvu preminule braće i sestara, rođaka ili voljenih osoba. Puno je povoljnije razmotriti opciju davanja ovih predmeta dobrotvornim organizacijama.

Rješavanje duboko ukorijenjenih strahova vezanih uz smrt od iznimne je važnosti za bliske rođake preminulog. Prevladavanje tih psiholoških prepreka ključno je kako bi se osiguralo da dragocjena sjećanja ne budu zasjenjena ili poremećena.

Psiholozi se često susreću sa scenarijima u kojima je osobama koje su bliske s preminulim izazovno pomiriti se sa surovom stvarnošću smrti, što rezultira odvajanjem od stvarnosti, osjećajima depresije i raznim psihičkim problemima.

Bit predmeta različito se percipira među različitim vjerskim zajednicama. Na primjer, pristaše pravoslavne vjere promoviraju korištenje svete vode za čin škropljenja. Isto tako, muslimani se upuštaju u običaj podjele stvari preminulog kao način prenošenja blagoslova na dušu.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.