– Mi se sa našim današnjim člankom, malo vraćamo u 80 godine prošloga vijeka. Prema mnogim procjenama, domaćih stručnjaka, a koji su iz svijeta filma, navode da su to definitivno bile i najbolje godine što se tiče same Balkanske kinematografije. 

Izvedba glumca Dušana Vojnoviča utjelovljuje pravu mušku gracioznost, odlučnost i ozbiljnost. Glumačku karijeru započeo je ulogama u gerilskim filmovima, a nastavio se pojavljivati ​​u sličnim žanrovskim filmovima ostavivši neizbrisiv trag. Najviše ga pamte po ulogama u filmovima kao što su “Uřice Republic”, “Drugarčina”, “Dvoboj na južnoj pruzi” i “Job”, te u TV serijama “Vojnik” i “Šesta brzina”. rekao je Currier. Njegova karizma i talent osvojili su mnoge, a iako je dugo izbivao s pozornice, publici je ostao urezan u sjećanju. Posljednja uloga koja ga je proslavila bila je ona u filmu “Third Time Lucky” iz 1995. godine u kojem je glumio “opasnog čovjeka” po imenu Nick.

Kako godine prolaze, ljubitelji sedme umjetnosti često se pitaju gdje je nestao ovaj veliki glumac. Nakon dugog izbivanja, Toussaint nas je sve iznenadio povratkom u seriji Crno vjenčanje. Iako ga je zbog njegove 72 godine i dugog izbivanja mnogima bilo teško prepoznati, pravi filmski znalci odmah su primijetili njegov talent i prisutnost na filmskom platnu. Njegov povratak na male ekrane pozdravio je i publika je s oduševljenjem prihvatila ponovni susret s ovim velikim glumačkim talentom.

  • Dušan Vojnović, slavni glumac čije je ime i danas urezano u povijest domaće kinematografije, rođen je 12. kolovoza 1949. godine u Beogradu, tadašnjoj Jugoslaviji. Njegova filmska karijera trajala je nekoliko desetljeća, tijekom kojih je odigrao istaknute uloge i oduševio publiku svojim talentom. Rano oblikovanje Voinovichevog glumačkog talenta počelo je u mladosti. Nakon završene srednje škole odlučio se u potpunosti posvetiti scenskoj umjetnosti te je upisao Akademiju dramske umjetnosti. Njegov talent i predanost ubrzo su ga učinili budućom zvijezdom filmske industrije.

Svoje prve korake napravio je glumeći u party filmovima, istražujući različite žanrove i stječući dragocjeno iskustvo na setu. Brzo je zaokupio pažnju publike svojom autentičnom pojavom i emotivnom dubinom u interpretaciji lika. Njegov nesvakidašnji talent ubrzo je došao do izražaja, a brojne uloge u filmskim ostvarenjima kao što su “Užička republika”, “Prijatelji”, “Dvoboj na južnoj pruzi” i “Privremeni” učvrstile su ga kao jednog od najznačajnijih glumaca. Njegovo vrijeme.

Tijekom godina Dusan Voinovich pokazao je svoju svestranost, igrajući različite uloge s lakoćom i uvjerljivošću. Njegovo prisustvo na ekranu odiše snagom i karizmom, ostavljajući trajan dojam na publiku koja cijeni njegovu izvedbu. Nakon dugog izbivanja, Toussaint nas je sve iznenadio povratkom u seriji Crno vjenčanje. Iako ga je mnogima bilo teško prepoznati zbog njegovih 72 godine i dugog izbivanja sa scene, pravi filmski znalci odmah su uočili njegov talent i prisutnost na filmskom platnu.

Iako je prošlo dosta vremena od njegovih ranih uloga, Dusan Voinovich nikada nije odustao od strasti prema glumi. Njegov povratak na scenu u TV seriji “Crna svadba” toplo je dočekan, a uloga glavnog inspektora Petra Sekulovicha dodatno je potvrdila njegovo neosporno glumačko umijeće i utjecaj. Osim svojim nastupima, Dusan Voinovich ostavio je dubok trag u srcima svojih kolega i publike, osvojivši ih svojom predanošću, profesionalnošću i jedinstvenim talentom. Unatoč vremenu koje je prošlo, njegovo djelo još uvijek živi u sjećanjima generacija koje su odrasle uz njegove filmove i TV serije.