Naša lica govore cijelu priču naših života. Kako se naši životi mijenjaju, tako se mijenjaju i crte našeg lica, otkrivajući naša prošla iskustva, kao i naše trenutno zdravlje. Vjeruje se da je tehnologija prepoznavanja lica započela u Kini u 6. stoljeću nove ere. Prema reiki iscjeliteljici i fizionomistici Julie Civiello Polier, prema pet elemenata, kineskoj metodi čitanja lica, lijeva i desna strana lica otkrivaju naš odnos prema ženskom i muškom dijelu naše osobnosti. Posebnu pozornost treba obratiti na stanje kože, njezine glasnike – prištiće, osipe, ekceme, pigmentacije, rosaceu ili nove bore.
desni obraz

Kada se kožne promjene pojave na desnoj strani lica, to može biti znak da moramo preispitati svoj odnos sa svojom ženskom stranom. To može biti o nekome, poput naše majke, naše sestre, ali to može biti i naš odnos sa ženskom energijom. Ženska energija je poput vode. Kada radi, nježan je, prilagodljiv i lako pronalazi svoju metu, a da nikoga ne ozlijedi. To znači vjerovati svom osjećaju. Ženska energija također je povezana s mjesečevim ciklusima i našim odnosom s prehranom i brigom o sebi. Kožni glasnik na desnoj strani lica također je povezan s našim javnim, društvenim životom i karijerom.

lijeva strana lica

Kada se koža na lijevoj strani lica promijeni, to može biti znak da moramo ispitati svoj odnos s muškim aspektima naše osobnosti. Također mogu ukazivati ​​na probleme s nekim, poput oca, brata, partnera, ali i na naš odnos s muškom energijom. Muška energija je planirana, promišljena, progresivna i kreativna. Omogućuje nam preuzimanje odgovornosti, donošenje odluka i djelovanje. Muška energija je također povezana sa ciklusima sunca. Problemi s kožom na lijevoj strani također mogu biti povezani s našim unutarnjim svijetom, načinom na koji izražavamo svoje pravo ja i kako se zauzimamo za sebe.

Karta distribucije lica i organa

Dok bočne strane našeg lica mogu ukazivati ​​na probleme povezane sa ženskom i muškom energijom, određena područja na kojima se pojavljuju svi problemi s kožom također mogu biti povezana s unutarnjim radom našeg tijela. Prema pet elemenata tradicionalne kineske medicine, svako područje lica odgovara drugom organu. pogledaj kartu!

 

Nadalje, Julie Civiello Polier ističe vezu između emocija i organa:

Ljubav/Radost – Srce

Tuga/Očaj – Pluća

Ljutnja – Jetra

Njega-Želudac

Pretjerano razmišljanje/pretjerana odgovornost – žučni mjehur

anksiozni poremećaj gušterače

Previše razmišljati – slezena

Strah – bubrezi

Problemi sa samopouzdanjem – Štitnjača
stvoriti harmoniju

Masaža lica pomaže u stvaranju harmonije unutarnjeg i vanjskog svijeta te dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju. Koristite masažer ili valjak za lice od ružičastog kvarca ili žada u kombinaciji s eteričnim uljima. Stoga možete stvoriti jednostavnu praksu meditacije koja vam omogućuje istovremeno iscjeljivanje vašeg emocionalnog, fizičkog, mentalnog i duhovnog tijela.

 

bora

Bore na gornjoj usni mogu biti povezane sa trbuhom. Ako vam je desna strana gornje usne tamnija, to bi mogla biti stara rana s istaknutom ženom u vašem životu. Svakodnevna masaža za najbolje rezultate. Pazite na disanje i pokušajte se opustiti dok masirate lice.

akne

Pogledajte mapu organa lica kako biste utvrdili koji je organ povezan s određenim prištićem. Primjerice, prištići u kutovima usana mogu biti znak zatvora jer je to područje povezano s debelim crijevom. Ako se ovaj prištić nalazi na desnoj strani vaših usta, to bi moglo ukazivati ​​na neskladnu situaciju ili jednostavno nešto što morate priznati ženama u svom životu ili sebi (ako se identificirate kao žena). Emocionalno, dvotočka znači otpuštanje. Otpuštanje je često višeslojni proces koji uključuje oprost, prepoznavanje temeljnih problema, preoblikovanje priče u nove obrasce uvjerenja i, ako je potrebno, savjetovanje s terapeutom.

hiperpigmentacije

Hiperpigmentacija je često povezana s pojavom tamnih mrlja na koži tijekom trudnoće zbog većeg utjecaja hormona. Ovo je uobičajeni pokazatelj da se osjećate preplavljeno količinom rasta i promjena koje su se dogodile u kratkom vremenskom razdoblju u vašem životu. Kod nekih ljudi hiperpigmentacija se može pojaviti kada trebaju postaviti jasnije emocionalne granice.