– Sanja Doležal je definitivno jedna od boljih pjevačica iz Hrvatske. Ona je slavu stekla u Novim Fosilima, gdje se zadržla preko 10 godina. U svoje doba bila je poznata po ljubavi sa najboljim sportašem bivše Jugoslavije, a koja je završila tragično….

Tijekom svog vrhunca bend “Novi fosili” uživao je ogromnu popularnost, što je rezultiralo velikim brojem traženih ulaznica za njihove koncerte. No, izbornik Zoran Škugor prepoznao je da je samo oslanjanje na njihove pogotke nedovoljno za održavanje pozicije na vrhuncu uspjeha. U potrazi za dodatnom privlačnošću, smislio je sjajan plan. Riječ je o upoznavanju proslavljenog košarkaša Dražena Petrovića, figure koja je zaokupila maštarije brojnih djevojaka, i talentirane pjevačice Sanje Doležal.

Namjera iza ovog uvoda bila je iskonstruirati romantičnu vezu između njih dvoje, ali isključivo u svrhu privlačenja medijske pažnje. Malo tko je očekivao da će se ovaj marketinški trik razviti u nešto daleko značajnije. Uvidjevši da samo izložena zbirka fosila nije dovoljna za postizanje trajnog uspjeha, Škugor je prepoznao potrebu za stvaranjem atraktivne atrakcije koja će zaokupiti pozornost novinara, a potom i čitatelja.

To je bilo ključno jer su ti čitatelji bili ti koji su kupovali kazete i ulaznice za koncerte. Razmišljalo se o njenom spajanju s bogatim arapskim pojedincem, ali Škugor je odbio tu ideju zbog ograničenog potencijala za stalno izvještavanje u vijestima. Trebalo je imati materijala za buduće rate. Slijedom toga, iznijet je prijedlog Dražena Petrovića s kojim su se obje strane složile. Prvom susretu Sanje Doležal s Draženom prisustvovali su i njezini roditelji, majka Biserka i otac Jovan. Sanja je po naputku Zorana Škugora počela posjećivati ​​Cibonine utakmice, a Dražen njezine koncerte.

Tijekom jedne utakmice fotografi su uhvatili trenutak u kojem Sanja strastveno navija za Dražena. Njihova je međusobna naklonost rasla i počeli su istinski uživati ​​u međusobnom društvu. Veza je trajala otprilike godinu dana. – Imala sam tada samo 22 godine, a kad si u tim godinama, ljubav je sveobuhvatna – prisjetila se prije nekoliko godina Sanja Doležal. Bez ikakvog pokušaja da se prikriju, otvoreno su šetali Trgom, isprepletenih ruku, zagrljeni.

Zagrepčani su im nestrpljivo prilazili izražavajući divljenje supružnicima i iskrenu želju da krenu na bračni put, zasnuju obitelj i pronađu vječnu sreću. Ove dvije osobe srdačno su dočekane kao redoviti posjetitelji cijenjenih zagrebačkih restorana i renomiranog kluba Saloon. Sanja je osvojila Dražena, baš kao i on nju. Oboje su bili mladi, popularni i nevezani. Petrovića su jurile djevojke, a Sanju mladići. Te godine životi su im se vrtjeli jedno oko drugog. Bili su svjesni težine svoje slave, no razumijevanje i nedostatak ljubomore održavali su njihovu vezu čvrstom.

Međutim, razdvojenost je počela uzimati danak. Dražen je proputovao svijet igrajući košarku, dok je Sanja imala naporan raspored od 200 koncerata godišnje. Intenzitet njihovih emocija je oslabio, što ih je navelo da prekinu svoju vezu 1986. Unatoč prekidu, ostali su bliski i nastavili su prijateljski ručati zajedno. Zadržali su međusobno poštovanje i divljenje. Šibenčanin Dražen ipak je posjećivao Sanjine koncerte. “Bio je zaista poseban. Njegov odlazak je za mene bio poražavajući. Još uvijek mi je teško prihvatiti da ga više nema. Sa svojih 28 godina Dražen je tragično izgubio život u prometnoj nesreći kod Denkendorfa.

Sanja, duboko pogođena njegovim preranim odlaskom, još uvijek se bori da se pomiri s činjenicom da ga više nema s nama. Rado se prisjeća njihovog posljednjeg susreta na koncertu. Dalje, Sanja je pravu ljubav otkrila s Nenadom Sarićem, talentiranim bubnjarom Novih fosila. Osvrćući se na prošle veze, Nenad često primjećuje: “U životu se mora susresti mnogo pojedinaca prije nego što se nađe njihov savršeni par. Međutim, to ne poništava prethodna ljubavna iskustva. Sama ljubav ne može se kategorizirati kao ispravna ili pogrešna.