Probleme s karijesom možete riješiti korištenjem jednog od najzdravijih ulja: kokosovog ulja. Zdravlje zubi je vrlo važno jer ako zubi nisu zdravi, nije zdravo ni cijelo tijelo.

Naravno, svatko od nas želi imati najljepše zube.

No, iz tog razloga često vjerujemo da oglašavanje i kupnja raznih kemijskih proizvoda može biti vrlo štetno za naše zdravlje. Na primjer, mnogi ljudi koriste olovke za izbjeljivanje i tekućine za ispiranje usta koje su pune štetnih tvari.

Probleme s karijesom možete riješiti korištenjem jednog od najzdravijih ulja: kokosovog ulja. Ne sadrži kalorije, ima antibakterijska i antitumorska svojstva, pa se preporučuje za liječenje mnogih bolesti.

Osim toga, to je prirodan i zdrav način izbjeljivanja zubi. To će vam pomoći da se riješite i spriječite karijes.

Jednostavno uzmite 2 žlice ovog ulja i držite ga u ustima dok ne dođe do svih mjesta i zuba.Protresite nekoliko minuta, ispljunite i isperite. Već nakon nekoliko korištenja primijetit ćete primjetan napredak.

Kako bi Vaši zubi bili što dulje zdravi, potrebno je unositi i dosta vitamina i namirnica bogatih vlaknima poput voća, orašastih plodova i povrća.

Najbolje su jabuke, banane, prokulica i grašak.

jabuka

Jedite cjelovite žitarice.Sadrže mnogo vitamina B i željeza. Osim toga, cjelovite žitarice sadrže magnezij, mineral koji pomaže u apsorpciji kalcija i jača zube.

Jedite više plodova mora ako želite unijeti više vitamina D u svoje obroke.

natrijev bikarbonat

Stavite malo paste za zube na četkicu za zube i umočite je u sodu bikarbonu. Četkajte zube polako i temeljito najmanje dvije minute, zatim isperite vodom.Nakon toga operite zube samo pastom za zube. Ponovite ovaj postupak dva puta mjesečno.
Limunada

Jagode

Jagode su voće koje se stoljećima koristi za liječenje i izbjeljivanje zubi. Sadrže voćnu kiselinu, prirodno sredstvo za izbjeljivanje. Zgnječite jagodu vilicom, stavite je na četkicu za zube i operite zube.Zatim oprati s rezancima.