– Na Zdravka Čolića se ne možete naljutiti niti mu možete išta zamjeriti. Baš kao što kaže jedna pjesma od Flamingosa:”Uvijek odmjeren, i na mjestu…”, to je Zdravko Čolić, koji je cijelu svoju karijeru napravio na samo lijepim pjesmama i svom fenomenalnom glasu. Slijedi i njegova ljubavna priča.

Na području popularne glazbe, naše je okruženje svjedočilo usponu mnogih utjecajnih ikona tijekom prošlog stoljeća. Ti su pojedinci ostavili neizbrisiv trag na glazbenom krajoliku koji traje i danas. Među ovom cijenjenom skupinom ističe se Zdravko Čolić, pjevač poznat po svojim izvanrednim glazbenim sposobnostima i zadivljujućoj scenskoj prisutnosti. Unatoč svojim sedamdesetima, Čola ne prestaje osvajati publiku neusporedivim talentom i karizmom. On prkosi konvencionalnim očekivanjima povezanima s njegovim godinama i ogromnim iskustvom, neprestano puneći najveće dvorane u regiji. Sasvim je jasno da odlazak u mirovinu nije dio njegovih neposrednih planova.

Od prvih dana u grupi Korna, pa sve do nezaboravnog eurovizijskog nastupa i brojnih nastupa diljem Jugoslavije sa svojim renomiranim plesačima Lokicama, Čola, kako ga vjerni obožavatelji s ljubavlju zovu, uzastopno je trijumfirao, čak i kad se približio godinama. od osamdeset, neprestano osvajajući publiku u arenama.

S druge strane, Chola predstavlja prethodnu eru popularnih ličnosti koje shvaćaju važnost održavanja jasne granice između svojih osobnih i javnih života. U današnje vrijeme postalo je uobičajeno da fanovi imaju neograničen pristup čak i najsitnijim aspektima života svojih idola, učinkovito ih stavljajući na pijedestal sličan božanstvima. Stručnjaci ovaj fenomen nazivaju “parasocijalnim odnosima”, što predstavlja veliki izazov u eri društvenih medija.

  • Čola je jasno dao do znanja da mu je fokus isključivo na zabavi javnosti, a pritom cijeni svoju privatnost. No, nedavno se dogodio incident koji je mnoge iznenadio kada je objavljena neautorizirana fotografija njegove supruge dok je bila u javnom okruženju. Na slici je djelovala opušteno i ravnodušno, bez ikakvog napora da se prikaže kao preuglađena ili glamurozna. Za vizualni prikaz pogledajte donju sliku. Unatoč njezinoj bliskoj vezi s poznatom slavnom osobom, Chola i njegova obitelj žive diskretnim privatnim životom, zbog čega je teško razabrati njezinu povezanost sa slavom samo na temelju njezina izgleda. Iako neki skučeni ljudi mogu očekivati ​​značajniju prisutnost supruge cijenjenog Zdravka Čolića, ona u stvarnosti djeluje sasvim obično.

U našim krajevima oko Zdravka Čolića, jedne od najistaknutijih glazbenih zvijezda, kolaju bezbrojne priče. Među tim pričama je intrigantan prikaz njegovog ambicioznog pokušaja da postigne svjetsku slavu 1974. godine.

Nakon što je sklopio ugovor s Warner Bros Recordsom, Čola je producirao seriju singlova isključivo prilagođenih njemačkom govornom području. Ovaj ključni trenutak obilježio je transformaciju Zdravka Čolića u renomiranu osobu zvanu Dravco.

Prema časopisu City, čak i bez njegove fotografije na naslovnici albuma, i dalje bismo prepoznali njegov glas, što je jasno da je to on.

U okviru mini-albuma pod nazivom “Madre Mia (Meine Mutter)” ili “Majko moja” na bosanskom jeziku nalaze se tri pjesme: “Madre Mira”, “Rock’n Roll Himmel” i “Alles was Ich Hab.

Dravko, darovita i atraktivna mlada pjevačica divnog glasa, ima potencijal da postane buduća zvijezda unutar renomirane disko korporacije WBA. Trenutno je već objavio tri singla s obradama popularnih svjetskih hitova na njemačkom jeziku, s nestrpljenjem očekujući poziv za sljedeću priliku za snimanje.

U nadolazećoj ljetnoj sezoni imam uzbudljivu najavu za svoje fanove na njemačkom govornom području. Bit će objavljen potpuno novi singl, a početkom lipnja idem u renomirani studio WBA u Münchenu na snimanje. U tom su se pogledu pojavili neki nedavni pomaci. Tvrtka je izrazila nezadovoljstvo radom mog dugogodišnjeg producenta Rajnera Piča, koji je bio ključan u svim mojim prethodnim albumima u WBA. Kao rezultat toga, dodijelili su mi talentiranog Dika Hagelmana. Osim toga, morat ću provesti dosta vremena u SR Njemačkoj kako bih tamo zadržao snažnu prisutnost.

S još dvije godine ugovora s WBA-om, uvjeren sam da ću steći solidnu reputaciju tijekom ovog razdoblja. Međutim, vrijedi napomenuti da je moja odluka da promijenim ime izazvala kritike nekih pojedinaca. Unatoč tome, ova je promjena bila neophodna kako bi se omogućio lakši proboj. Zamislite samo Nijemca ili Engleza koji pokušava izgovoriti “Zdravko”. Pojednostavljivanjem mog imena i uklanjanjem prvog slova, ono postaje mnogo pristupačnije i lakše za izgovor. Ovaj pronicljivi intervju sa Zdravkom Čolićem objavio je Yugopapir još 1976. godine.

Priča se tu ne završava. Osim toga, Dravco je objavio i englesko izdanje 1987. Uz to izdanje, predstavio je singl pod nazivom “Light Me – I’m Not a Robot Man.

  • Oskudnost podataka o vremenskom razdoblju i zagonetnoj liku Dravca može se pripisati nevjerojatna Čolina dominacija na jugoslavenskoj glazbenoj sceni tijekom 1977. godine, zahvaljujući izlasku njegovog albuma “Ako priđeš bliže” – i događaji koji su uslijedili poznati su.