Stoja se u posljednje vrijeme ne pojavljuje mnogo u javnosti, ali je zato jako aktivna na svojim društvenim mrežama. Svakodnevno zabavlja svoje pratioce na društvenoj mreži X, a sada je ujedno i iznenadila jednom slikom.

Dodavanje Stoye u objavu potaknulo je rasprave o njezinom fizičkom izgledu, što je dovelo do toga da su neki pojedinci izrazili svoje čuđenje. Nadalje, njezina je izjava izazvala smijeh kod svih. Svojim pisanim izričajem nedvosmisleno je istaknula svoju sklonost bogatstvu nasuprot neimaštini.

  • Iz vizualnih znakova prikazanih na ovoj fotografiji, čini se da je kantautorica bila posvećena održavanju mladolikog izgleda čak i dok je starila. Stojanka Novaković, rođena 1972. godine u selu Perlez kod Zrenjanina, doživjela je bezbrižno i zdravo odrastanje. Njezin otac Milan je iz sela Pukuš kod Lopara u BiH, a majka Katica iz Vojvodine. Dok je odrastala uz mlađeg brata, Stojanka se živo sjeća strogosti svojih roditelja i njihove posvećenosti strukturiranoj rutini, koja je obuhvaćala određeno vrijeme za učenje, kućanske poslove i rekreacijske aktivnosti.

Njezin je otac imao duboku naklonost prema njoj, unatoč njezinoj nestašnoj naravi, zbog koje je povremeno zanemarivao njezine razigrane ludorije. Umjesto da je željela tradicionalni put braka, djece i obitelji, čeznula je za bijegom od siromaštva koje ju je okruživalo. Osvrćući se na svoje djetinjstvo, prisjeća se spoja radosnih i tužnih trenutaka, uključujući jednu posebnu priču koja joj je ostala urezana u sjećanje. Protiv volje roditelja, hrabro se odvažila sa svojim društvom u park, što je na nju ostavilo nezaboravan dojam.

Živahna simfonija gitarskih akorda i melodičnih glasova ispunila je zrak, stvarajući naelektriziranu atmosferu. Upravo u tom trenutku odlučila je zapaliti svoju inauguralnu cigaretu. Neočekivano, iz ničega su se pojavili njezini roditelji, a otac ih je snažno ošamario pred cijelim okupljenim prije nego ju je brzo otjerao. Srećom, njezina baka s očeve strane, koja je rodila njezinog oca, uskočila je na vrijeme kako bi spriječila dodatnu štetu. Zaprepaštenje u pogledu njezine bake bilo je nepogrešivo dok se borila sa shvaćanjem kako je njezino drago dijete podleglo privlačnosti pušenja.

Nezaboravni napjevi skladnih melodija njezina oca, koji su odzvanjali dvorištem u njegovim ležernim danima ili radosnim druženjima s prijateljima, ostavili su neizbrisiv trag u njezinim sjećanjima. Dok je preferirala popularne pjesme izvođača poput Marine Perazić, Bajage, Bijelog dugmeta i Madonne, našla se opčinjena tradicionalnom bosanskom ljubavnom baladom, sevdalinkom, koju bi on pjevao. Glazba je tekla venama njezine obitelji, s očevim rođacima koji su imali anđeoske glasove, a s majčine strane pokazivali su svoje talente kroz razne instrumente. Upravo je njezina učiteljica Sida iz Perleza prva prepoznala njezino glazbeno umijeće te ju je istaknula kao solisticu na natjecanju učenika od prvog do četvrtog razreda.

Ne slažući se s prijedlogom da Stoja bude izabrana za predstavnicu njihove škole, učiteljica je izrazila prednost učeniku iz privilegiranijeg okruženja. Ipak, Sidina nepokolebljiva odlučnost naposljetku je dovela do toga da je odabrana za solisticu. Preuzevši pripremu pjesme “Miš je dobi flu”, cijelu je noć posvetila uvježbavanju izvedbe uz oca. Njihovi zajednički napori donijeli su trijumf za njihovu školu, osiguravši prvo mjesto na natjecanju. Zbog toga je profesorica glazbenog obećala Stoji da će, ako bude marljivo vježbala i predstavljala školu na budućim natjecanjima, dobiti petice za cijelu godinu.

Iako je Stoja isprva pristala na uvjete, na kraju se pokazala nepouzdanom u ispunjavanju svojih obveza zbog usmjerenosti na druge poslove. Samo nekoliko dana prije zakazanog nastupa, pokazala je svoje izvanredne vokalne sposobnosti tijekom predavanja, neprestano zarađujući prestižna priznanja. Nakon završenog osnovnog obrazovanja u Perlezu, upisala je trgovačku školu u Zrenjaninu.

Unatoč zadovoljavajućem akademskom uspjehu, više je voljela provoditi vrijeme s prijateljima u parku. Posjedujući snažnu odlučnost i samouvjerenost, često je tražila utjehu u bježanju od stvarnosti, ali roditeljima nikada nije predstavljala probleme. Brzo se vrativši kući i ispunivši svoje obveze, uspješno je svladala prepreke udaje sa 16 godina i postajanja majkom sljedeće godine, a sve to dok je uspješno završila srednjoškolsko obrazovanje.