– Azijska vjerovnja su definitivno najčvršća na cijelom svijetu. Jednostavno, ovaj narod je toliko sujevjeran, da vjeruju u baš sve apsolutno, a popularni Feng Shui, je itekako poznat u cijelom svijetu.

Često nam je lako sebe doživljavati kao praznovjeran narod, duboko ukorijenjen u vlastiti skup uvjerenja. Međutim, kada odvojimo trenutak za razmišljanje, shvatit ćemo da razina praznovjerja među Indijcima i Azijatima daleko nadmašuje našu. Svaki pojedinac unutar ovih kultura vjeruje u barem jedno božanstvo, a danas ćemo istražiti koncept feng shuija i s njim povezana vjerovanja. Prema azijskoj tradiciji, uključivanje feng shui načela u vaš dom ne samo da priziva sreću, već i privlači bogatstvo.

  • Jeste li upoznati s široko popularnom praksom feng shuija, u koju vjeruje gotovo 90% pojedinaca u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, posebice u Aziji? Sandra Drinčić, poznata stručnjakinja za feng shui tehnologiju iz Srbije, tvrdi da se ključ otkrivanja sreće u vlastitom domu nalazi u kuhinji i blagovaonici. Sandra kaže: “Kako bismo spriječili obiteljske nesuglasice i otežanu komunikaciju, bitno je da stol za blagovanje bude smješten u neposrednoj blizini kuhinje. Postavljanje stola ispod prozora uobičajena je pogreška jer omogućuje da energija izlazi kroz prozor .Da biste povećali prosperitet, preporučljivo je postaviti ogledalo u blizini kako biste povećali financijsku dobit.

Prema njezinoj perspektivi, uobičajena je praksa da obitelji imaju biljku na stolu za blagovanje. Prema njezinom mišljenju, jedan cvijet ima moć donijeti čudesnu promjenu za vašu obitelj. Konkretno, ona predlaže ubacivanje bijelog ljiljana u vašu blagovaonicu. Nemojte više oklijevati – kupite zatvoreni pupoljak i dok cvjeta, gledajte kako se širi potencijal za veći financijski prosperitet. Beli ljiljan je zaista fenomen koji vredi prihvatiti, zaključila je svoju priču za Objektiv.rs.

Jeste li upoznati s konceptom feng shuija i smjernicama koje daje za postizanje sklada i ravnoteže u uređenju doma? Način na koji je vaš dom uređen i pridržavate li se načela feng shuija ili ne, može uvelike utjecati na vašu razinu sreće i zadovoljstva. Bez obzira na dominantne boje ili raspored namještaja u vašem dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kupaonici, poštivanje načela feng shuija može donijeti pozitivnu transformaciju. Ako želite unijeti novi život u svoj prostor i stvoriti radosno i zdravo okruženje, filozofija feng shuija u uređenju doma može ponuditi vrijedne smjernice.

Tijekom proljetne sezone vrlo je preporučljivo baviti se pospremanjem nereda i organiziranjem svog životnog prostora. Drevna kineska praksa zvana feng shui može se koristiti, obično se naziva “veliko skladište”, da uredite svoj dom na način koji promiče sklad. Glavni cilj feng shuija je stvoriti uravnoteženu i skladnu atmosferu uključivanjem pet elemenata: vode, vatre, metala, drveta i zemlje. Bilo da živite u garsonijeri, stanu, kući ili vili, bitno je da svoj životni prostor pretvorite u pravi dom. Vaš dom bi trebao služiti kao utočište, mjesto koje pruža osjećaj mira i pozitivne energije. Kako bismo vam pomogli u tome, predstavljamo vam neka temeljna feng shui načela koja će uspostaviti stanje ravnoteže i spokoja.

  • 1. Podjela Započnite uklanjanjem svih predmeta iz svog doma koji vam se ne sviđaju ili iritiraju. Moguće je da postoje sitnice koje vam smetaju više nego što mislite, ali niste poduzeli korak da ih uklonite iz svog životnog prostora. Sada je povoljan trenutak za to. Predmeti koji ne služe svrsi nesvjesno stvaraju negativnu energiju, pa zašto ih se ne riješiti? Očistite ustajalu energiju kako biste omogućili slobodan protok svježe energije. Elementi svjetla i zraka Doživite okrepljujuće učinke boravka u sobama koje su ispunjene svjetlinom i otvorenošću. Prigrlite prirodnu svjetlost i toplinu koja struji u vaš životni prostor, istovremeno pozivajući okrepljujući povjetarac da prožme vašu okolinu, pružajući osjećaj pomlađivanja i utjehe. Vaše zdravlje ne podržavaju zagušljive prostorije i ustajali zrak.

Komad namještaja koji ima najveći značaj Značaj dobivanja visokokvalitetnog sna za naše sveukupno blagostanje ne zahtijeva objašnjenje. Prema načelima feng shuija, krevet ima iznimnu važnost jer služi kao primarni komad namještaja. Za učinkovitu nadoknadu potrošene energije tijekom dana nužno je imati madrac i krevet vrhunske kvalitete. Nadalje, prostor za spavanje trebao bi biti lišen svih nepotrebnih predmeta, omogućujući nesmetanu cirkulaciju energije. Kako biste spriječili izlaganje zračenju, važno je maknuti elektroničke uređaje iz svoje blizine. Koncept pet elemenata temeljni je aspekt mnogih drevnih filozofija i sustava vjerovanja.

Za ove elemente, koji uključuju zemlju, vodu, vatru, zrak i eter, kaže se da su građevni blokovi svemira. Svaki element posjeduje vlastite jedinstvene kvalitete i karakteristike, a međusobno djeluju u delikatnoj ravnoteži. Ovo razumijevanje elemenata prenosilo se generacijama, oblikujući način na koji ljudi percipiraju i tumače svijet oko sebe. Od čvrste stabilnosti zemlje do fluidnosti vode, transformativne moći vatre, eterične prirode zraka i neograničenog potencijala etera, pet elemenata pruža okvir za razumijevanje složenosti postojanja. Bilo da se radi o tradicionalnoj medicini, proučavanju astrologije ili istraživanju duhovnih učenja, pet elemenata i dalje igra značajnu ulogu u raznim aspektima ljudskog života.

Postignite osjećaj ravnoteže i harmonije u svom prostoru uključivanjem pet bitnih elemenata feng shuija: vodu, vatru, metal, drvo i zrak. Kako biste privukli obilje i prosperitet, strateški postavite drvene predmete i elemente vezane uz vodu, poput spokojne fontane, u jugoistočno područje vašeg stana. Vodite računa da voda u fontani ostane netaknuta i da neprekidno teče. Pojačajte element drva u istočnom dijelu vašeg doma uvođenjem drvenog namještaja ili živih biljaka, promičući bolje blagostanje. Ogledala, peta stavka na popisu, zauzimaju jedinstveno mjesto u našem svakodnevnom životu.

U području feng shui umjetnosti, ogledala imaju istaknutu poziciju i povezana su s elementom vode. Kada su strateški postavljena, ogledala imaju sposobnost pojačati pozitivnu energiju u prostoriji. Jedan učinkovit pristup je postaviti zrcalo na takav način da uhvati i odražava ugodnu sliku iz okolnog vrta, ako se takva prilika ukaže. Strateškim postavljanjem zrcala ne samo da možete povećati dojam veličine sobe, već i povećati njezinu svjetlinu. Za poboljšanje zdravlja, razmislite o postavljanju ogledala u istočni dio vašeg doma, dok jugoistočno područje može privući financijski prosperitet.

Ako želite unaprijediti svoju karijeru, pokušajte ugraditi ogledala u sjeverni dio svog životnog prostora. 6. Boja vanjštine Održavanje ravnoteže ima najveći značaj u praksi feng shuija. Zbog toga se savjetuje pažljivo odabrati boju koja se neprimjetno stapa s okolinom i rezonira s prirodnim elementima. Obratite pažnju na sheme boja koje koriste susjedne kuće i razmislite o cjelokupnom ambijentu lokacije vašeg doma. Kako biste privukli snažnu pozitivnu energiju, preporuča se uključiti jarke nijanse u određena područja, kao što su trijem i ulazna vrata.