Miomi su benigne izrasline na koži koje su po definiciji zapravo dobroćudni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao male, mekane kvržice, izbočine na peteljci iznad razine kože, promjera od nekoliko milimetara do centimetra.

Obično su boje mesa, ali mogu biti i blago obojeni. Promjene nisu zloćudne već se s vremenom povećavaju pa su vidljive i predstavljaju kozmetički problem.

Češće se javljaju u srednjoj životnoj dobi i na mjestima s oguljotinama kože, tj. češće na vratu, u pazuhu, u preponama, ispod dojki, na trbuhu, na kapcima, ali mogu se pojaviti i pojedinačno i na drugim mjestima lica. Zapravo, gotovo svatko ima barem jedan miom na koži, pa to nije neuobičajeno.


Mogu biti problematični jer nastaju na mjestima gdje na koži postoje ogrebotine i lezije koje mogu dovesti do upala, izraslina, krvarenja i sl.

Njihov broj i veličina raste s godinama. Uzrok njihovog nastanka je nepoznat, ali naslijeđe i debljina su važni čimbenici u njihovom razvoju. U prosjeku njihov broj varira od nekoliko do nekoliko stotina.

Prednost je u tome što ih možete ukloniti kod kuće bez odlaska liječniku. Potreban vam je samo jedan sastojak: jabučni ocat. To je sve što vam je potrebno da ih uklonite bez krvarenja ili ostavljanja ožiljaka.

Jabučni ocat
smatra se jednim od najučinkovitijih kućnih lijekova. Zahvaljujući svojoj kiselosti, može se koristiti za liječenje raznih bolesti, uključujući i uklanjanje mioma.

Zapamtite da nikada ne koristite jabučni ocat za uklanjanje fibroida oko kapaka jer može iritirati oči.

Ova metoda djeluje kod većine ljudi. Tako to ide:

Temeljito operite područje fibroida blagim sapunom i vodom.

Prvi put moguće je miom staviti u vodu na 15 minuta (tj. preko njega držati u vodi namočenu vatu) ili nečim nježno istrljati miom (npr. novom četkicom za zube, zubima i sl.).).

sek.

Natopite vatu jabučnim octom i iscijedite višak.

Stavite vatu izravno na fibroid i pričvrstite ga zavojem ili zavojem kako biste osigurali da ostane na mjestu.
Ostavite
na 15 minuta.Isprati vodom.

Postupak ponavljati tri puta dnevno zaredom 7 dana.