Majka ubojice dječaka i školskog čuvara Dragana Vlahovića, koji je 3. maja ubio devetero djece u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikal”, danas se ponovo našla pred sudom, pred suđenje njoj i suprugu Višem prosvjetnom sudu u Beogradu.

Suočivši se s roditeljima stradalog sina, svojim ponašanjem iznenadila je sve prisutne. – Tek kad je imala priliku upoznati druge roditelje, skrenula bi pogled, ali je držala glavu visoko, gotovo kao da je ponosna. Izvori Kurira kažu da niko ne zna šta ona može da uradi i dodaju: – Bila je odvojena od svih ispred suda, okružena samo svojim advokatskim timom, gotovo na vratima suda. Roditelji oko njega su se grlili i navijali, ali on je bezizražajno okrenuo glavu.

Prema izvorima, i ona se nekoliko puta nasmiješila, što je izazvalo nelagodu kod svih prisutnih. – Činilo se da je pokazao da nema čega da se plaši i da se stidi, rekli su izvori. Podsjetimo, ona je prva napustila zgradu Višeg suda nakon suđenja, a potom pognute glave prvi put izašla sa svojim advokatima. Roditelji ubijene djece su se zagrlili i imali suze u očima na izlasku iz suda. – Dosta, zaista, dosta… – bile su jedine reči koje je Branko Andelković, otac ubijene devojčice Mare, rekao Kurielu.

Sud je prvi napustio ubijeni Sofijin otac Slobodan Nejić, koji je otišao izbezumljen pre nego što se vratio da zagrli svoju suprugu. Tako su zajedno napustili sud. Inače, Više tužilaštvo u Beogradu odustalo je od ispitivanja roditelja oštećenih kako bi oni bili prisutni kada je okrivljeni iznosio svoju odbranu, a sud je to danas prihvatio i dozvolio im da postavljaju pitanja okrivljenom. optuženi.