– Svi oni koji imaju baštu ili vrt, definitivno vole da nađu korisnu informaciju a koja je povezana sa njihovim urdom. Svakako da veliki broj nametnika radi probleme voću i povrću, a mi vam danas donosimo i jedan savjet kako da imate što bolji urod krastavaca….

Tijekom svog brzog rasta, ove biljke doživljavaju brz razvoj zelene tvari i daju obilje cvjetova koji se na kraju pretvaraju u plodove. Korištenjem samo dva uobičajena kuhinjska sastojka i male količine vode mogu se napraviti sve potrebne pripreme. Kako bi se osigurao obilan urod, potrebno je koristiti gnojivo bogato hranjivim tvarima dobiveno iz ljuske jednog jajeta. Za dovršetak recepta trebat će vam točno jedna žličica sode bikarbone.

  • Volumen vode iznosi 2 litre. Koji je način pripreme za to? Pomiješajte ljusku jajeta, sodu bikarbonu i vodu da dobijete smjesu. Nakon što su svi sastojci temeljito izmiješani, važno je ostaviti smjesu da se nesmetano slegne 24 sata. Prije nego što se može koristiti kao gnojivo, smjesu je potrebno razrijediti s jednom litrom vode nakon što se filtrira kroz gusto sito. Dobit ćete izdašnu zalihu od 3 litre ovog hranjivim tvarima bogatog gnojiva. Da biste dobili dodatne informacije, pogledajte video koji je uključen na kraju članka. Uspješan uzgoj krastavaca, rajčice i paprike zahtijeva posebnu pozornost na ishranu i zaštitu zbog njihove osjetljivosti na oštećenja od neredovitog navodnjavanja, suše i štetnika. Sklonost vodi postaje osobito očita tijekom vegetacije.

Kada krastavci ne dobivaju dovoljno vode tijekom svog rasta, dobiveni plodovi mogu poprimiti gorak okus, što služi kao jasna demonstracija. Iako se neće razviti dodatni plodovi, sadašnji će se prirodno odvojiti i otpasti. Ako krastavci nisu dovoljno gnojeni, može doći do nedostatka vitalnih makro i mikroelemenata, što ometa njihov rast unatoč redovitom zalijevanju. Za izradu rješenja neophodno je posjedovati drveni pepeo. Valja naglasiti da je drveni pepeo, bez obzira na izvor iz kamina ili peći, intrigantan i vrijedan rezervoar hranjivih tvari za naše biljke. Brz porast pH tla pripisuje se visokoj alkalnosti pepela.

Privlačnost kiselih tala leži u njihovoj sposobnosti da otpuštaju hranjive tvari i pomažu u korekciji kiselosti, stvarajući u konačnici idealno okruženje za rast različitih biljnih vrsta. Ipak, prisutnost ove tvari u alkalnom tlu može predstavljati ogromnu prepreku za nas, potencijalno rezultirajući razvojem kloroze. Kako bi se postigli optimalni rezultati, ključno je koristiti isključivo drveni pepeo i izbjegavati uvrštavanje kartona, plastike, novina ili bilo kojeg materijala nejasnog podrijetla. Alternativna metoda unošenja u tlo je miješanje jednog dijela pepela s četiri dijela zemlje.

Za optimalnu iskoristivost drvenog pepela u vašem vrtu, preporučljivo je ravnomjerno ga rasporediti po zasađenim gredicama kako biste u potpunosti iskoristili njegove prednosti. Kako bi se osigurala njegova ispravna iskoristivost, leteći pepeo je važno primjenjivati ​​u malim količinama, kao i svako drugo gnojivo. Ključno je imati na umu da prekomjerna uporaba može dovesti do porasta pH razine tla. Bezbrojne su prednosti uvrštavanja drvenog pepela u vaš vrt. Opsežni dokazi podupiru učinkovitost pepela kao mjere kontrole štetočina, pokazujući njegovu učinkovitost protiv raznolikog niza štetočina kao što su mravi, puževi puževi, puževi i specifične vrste gusjenica.

Skupite posudu i napunite je pepelom, zatim ravnomjerno rasporedite pepeo u kružnim uzorcima oko biljaka. Kako bi spriječili insekte da dođu do biljke, neophodno je da krug ostane potpuno zatvoren. Kako bi se napravila otopina drvenog pepela, bitno je sakupiti čašu drvenog pepela kao jednu od potrebnih komponenti. Zapremina vode iznosi 10 litara. pristup: Kada je u pitanju presađivanje rajčica, paprika i krastavaca ili prihranjivanje presadnica otprilike 7-10 dana nakon sadnje, ovo gnojivo može biti održiva opcija koju možete razmotriti.

Osigurajte temeljitu mješavinu vode i pepela, dopuštajući otopini da se nesmetano taloži nekoliko dana. Nakon što je otopina dobro promiješana, treba je oprezno izliti na vlažnu zemlju, pazeći da dovoljno dopre do korijena biljke. Tipično, potrošnja grma zahtijeva otprilike pola litre otopine drvenog pepela. Kako biste osigurali obilnu i vizualno upečatljivu žetvu, osigurajte dovoljno vode svim svojim biljkama krastavaca.