21. maja će se na Cetinju održati nastup na proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore na kojem će nastupati Severina i njena kolegica Jadranka Bajraktarević.

Organizatori manifestacije s oduševljenjem najavljuju iščekivani spektakl “Svibanj u tisuću boja” koji će okupiti najuglednije glazbenike s ovih prostora. Vrhunac događaja bit će željno iščekivani nastup na cetinjskom Dvorskom trgu, gdje će središnje mjesto zauzeti daroviti pjevači iz Crne Gore i Hrvatske. Uz ove izvanredne umjetnike, u impresivnom lineupu ove višednevne ekstravagancije nastupit će iznimni talenti Vlatko Stefanovski, Adi Šoše i Darko Martinović.

  • Širenje ovog saznanja izazvalo je pomamu na različitim platformama društvenih medija u Srbiji, potaknuvši brojne korisnike da komentiraju naizgled namjernu suradnju između ove dvije osobe tijekom svečanosti obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore. Ta povezanost dobiva još veći značaj kada se uzme u obzir njihova povezanost s našom zemljom. Za one koji nisu upoznati, Barjaktarović je proglašena personom non grata u Srbiji nakon teškog napada na srpski narod u rujnu 2020. godine, zbog čega joj je zabranjen ulazak u zemlju. Na skupu koji su organizirali predstavnici stranke Mila Đukanovića u Podgorici, crnogorski pjevač izveo je pjesmu “Ne može nam nitko ništa”, doduše s izmijenjenim refrenom. Umjesto da pjeva “jači smo od sudbine”, zamijenila je sa “jači smo od Srbije”.

Za razliku od svoje kolegice, Severina je svojim nastupima u Crnoj Gori više puta uspješno isprovocirala srpsku zajednicu. Posljednji slučaj dogodio se tijekom dočeka Nove godine u Kotoru 2024. godine, gdje je njezina čestitka za Novu godinu izazvala bijes brojnih pojedinaca. Izvođenjem pjesme “Ivanova korita” poručila je publici da “nikada ne odustanu od Crne Gore”. Prije toga je gostovala na sarajevskoj televiziji i iznijela tvrdnje o genocidu u Srebrenici protiv Srbije.

Zbog teških nedjela nad srpskim stanovništvom u rujnu 2020. Jadranka Barjaktarović službeno je proglašena personom non grata u našem narodu, što je rezultiralo zabranom ulaska u Srbiju.

Tijekom našeg boravka u Crnoj Gori, naš tim je uspješno došao do informacija o tome gdje se Jadranka nalazi u Podgorici, uključujući i točnu lokaciju njenog stana. Oboružani ovim vrijednim informacijama, odlučili smo je neočekivano posjetiti s namjerom da se upustimo u razgovor i prikupimo dodatna saznanja. Po dolasku pokušali smo uspostaviti kontakt preko portafona, ali nažalost nije bilo odgovora. Na naše iznenađenje, naletjeli smo na nepodmireni račun za režije koji se nalazio u njezinom poštanskom sandučiću, što je izazvalo val upita i znatiželje.

U središtu Podgorice nalazi se renomirana zgrada Jadranke, poznata po svojim previsokim cijenama po jedinici površine. Više izvora doznaje da Jadranka nakon skandala rijetko izlazi izvan svog prebivališta, a izlaske čuva isključivo za značajnije obveze ili sporadična pojavljivanja u javnosti.

  • Nakon zabrane u Srbiji i prijetnji od Kavakinog klana, doživjela je duboku transformaciju, postavši i neobična i strašna. Rijetko izlazi vani, napušta svoj dom samo kad je prijeko potrebno. Pad režima Mila Đukanovića samo joj je dodao nevolje. Danas većinu vremena provodi u samoći, odvaživši se samo u trgovački centar po osnovne namirnice. Povremeno je vidimo dotjeranu kako jednom mjesečno nastupa pred malom publikom u lokalnom kafiću ili baru. Pjevala je na Milovim okupljanjima, ali ti su dani davno prošli. Nitko je više ne posjećuje, a čisto sumnjam da ima dečka. Ona više ne osjeća potrebu za jednim; bez Srbije se osjeća kao beznačajna nitko.

Nažalost, ta je spoznaja došla prekasno. Zaboravljena je kao pjevačica. Živo se sjećam kako je usred svih tih nevolja pobjegla iz Podgorice, nekoliko mjeseci ne vraćajući se u svoj stan. Preplavio ju je duboki osjećaj straha dok je razmišljala o prijetnji samoj svojoj egzistenciji. U početku smo pretpostavili da je prodala svoj stan, da bi na kraju ostali zatečeni njezinim povratkom, što nam je prenio susjed iz Jadrankine zgrade.