– Za danas jedna jako zanimljiva tema, koja će se podjednako svidjeti i muškarcima i ženama. Jednostavno, sa pojavom društvenih mreža, sve je više preljube i varanja, kako u vezama, tako i u samim bračnim zajednicama. Danas govorimo o tome, kako su neke osobe spremne na sve ne bi li prevarili svoga partnera.

U današnjem društvu, gdje su obiteljske vrijednosti dovedene u pitanje, romantične veze često postaju fokusirane isključivo na strast, što dovodi do bračnih afera i pada stabilnosti. Zbog toga privatne agencije primaju sve veći broj poziva zabrinutih pojedinaca, muškaraca i žena, koji žele provjeriti vjernost svojih partnera.

  • Utvrditi koji spol, muškarci ili žene, češće vara, izazovan je zadatak. Nevjera se događa u raznim situacijama, a svaki nevjerni pojedinac nastoji lukavim metodama sakriti istinu od supružnika, a sve kako bi spasio brak. Tu u igru ​​stupaju privatni istražitelji koji pomno istražuju i otkrivaju stvarne okolnosti. Nikola Novak, vlasnik detektivske agencije ANONYMUS, otkrio je ključne pokazatelje koji upućuju na probleme u braku ili vezi, kao i tipične okolnosti u kojima se pojedinci upuštaju u nevjeru. Unatoč činjenici da ljudi često koriste mnoštvo izgovora i mogu uspješno prikrivati ​​svoju indiskreciju na dulje vrijeme, Novak je identificirao primarne znakove da nešto nije u redu.

Suprotno uvriježenom mišljenju da je blagdansko vrijeme puno iskušenja i prijevara u koje se mnogi uvlače, Nikolina opsežna stručnost otkriva drugačiju stvarnost. Konkretno, osobe koje sudjeluju u nevjeri imaju tendenciju da ostanu posvećene svojim partnerima tijekom tog vremena, uživajući u radosnoj atmosferi zajedno sa svojim voljenima.

Nikola ističe kako je iskustvo pokazalo smanjenje opterećenja u vrijeme godišnjih odmora, pa su i “preljubnici” postali pokorniji. Obično ovo vrijeme koriste za druženje sa svojim obiteljima, da bi nakon završetka praznika nastavili s raznim aktivnostima.

Tijekom cijele godine privatne agencije preplavljene su emocionalnim prijevarama, ugađajući pojedincima različite dobi i spola. Ipak, iskustvo je pokazalo da postoje određena razdoblja u kojima su muškarci skloni upuštanju u izvanbračne veze…

Detektivska agencija “ANONYMUS” prima upite od osoba različite dobi i spola. Žene su sklone pružiti ruku kada njihovi muževi dožive “krizu srednjih godina”, a u 80 posto tih slučajeva sumnja se na nevjeru. Dodatno, obraćaju nam se mlade žene čiji partneri često putuju, ostavljajući ih same dulje vrijeme, ispričao nam je Nikola iz agencije.

Prijevara se može manifestirati kroz niz signala, poput emocionalne i fizičke udaljenosti, tajnovitog ponašanja poput skrivanja telefona ili napuštanja doma, a prema riječima vlasnika detektivske agencije, klijenti im se obično obraćaju nakon dugotrajnih problema u svojim emocionalnim odnosima. U početku, pojedinci pokušavaju samostalno otkriti uzrok iza nagle promjene ponašanja svog partnera, ali češće nego ne, na kraju potraže pomoć stručnjaka.

Klijenti nam se obraćaju samo kada njihovi odnosi dođu do točke previranja. Nije iznenadna sumnja ta koja nekoga natjera da odmah kontaktira našu agenciju; radije, to je produljeno razdoblje uočavanja višestrukih sumnjivih situacija koje ih tjera da uzmu stvari u svoje ruke prije nego što konačno potraže našu pomoć. S druge strane, neki klijenti su pojedinci sa zahtjevnim profesionalnim životom koji jednostavno nemaju vremena sami rješavati te probleme, zbog čega se obraćaju našoj agenciji za pomoć. Izdajnički znakovi da nešto nije u redu su promjene u ponašanju, tajnovito korištenje mobitela, neiskrenost, nedostatak intimnosti i bliskosti ili spoznaja da se njihov partner s nekim dopisuje u ne baš prijateljskim odnosima, objašnjava vlasnik agencije.

Najzabrinjavajući aspekt nevjere je osjećaj sumnje. Stvara uznemirujuću prazninu, prepunu nelagode, usredotočenu na jedno hitno pitanje: je li mi nevjeran? Iako postoje slučajevi u kojima se ljubomora unutar partnerstva pokaže neutemeljenom, ostaje istina da se strepnja i zabrinutost brojnih pojedinaca, kako muškaraca tako i žena, često pokažu opravdanima.

Kako je istaknuo Novak, poznata je izreka koja kaže gdje ima dima ima i vatre. Zanimljivo je da je u približno 80 posto slučajeva utvrđeno da su zabrinutosti klijenta bile opravdane. Međutim, bilo je i slučajeva kada se pokazalo da nema razloga za uzbunu.

  • Razmjer do kojeg su preljubnici spremni ići kako bi prikrili svoju prijevaru ilustriran je zapanjujućim slučajem koji uključuje čovjeka koji je živio dvostrukom egzistencijom. Ispod fasade besprijekornog supruga skrivala se skandalozna afera koja je i najiskusnije privatne istražitelje agencije ostavila potpuno zaprepaštene. Ono što je najviše alarmantno jest da je ovaj preljubnik čitavo desetljeće uspio zadržati šaradu odanog supružnika. U razdoblju od 10 godina, bili smo zapanjeni otkrićem da je preljubnik uspješno održavao dvije odvojene obitelji u različitim gradovima, a da niti jedna nije znala za postojanje one druge. Do ovog zapanjujućeg otkrića došlo se tijekom naše istrage, dok smo marljivo pratili svaki njegov korak.

Čovjek je svoj dvostruki život vješto prikrivao čestim poslovnim putovanjima, ne ostavljajući mjesta sumnji. Sama drskost njegovih postupaka ostavila je ljude krajnje šokiranima, a i sami smo ostali u nevjerici kako je uspio izdržati ovu varljivu šaradu tako dugo. Nikola Novak, u analizi za Telegraf.rs, dobro zaključuje da bi bilo malo reći da su reakcije puki šok, s obzirom na veličinu ove vanredne situacije.