Numerologija sugerira da je datum rođenja svake osobe vezan za određenu životinju koja simbolički oblikuje njenu ličnost i sudbinu.

Otkrijte stvorenje koje je u skladu s danom vašeg rođenja i značajem koje ima. Ova astrološka prognoza se široko smatra prozorom u vašu autentičnu prirodu.

Januar:
1. – 9. januara – Pas
10. – 24. januara – Miš
25. – 31. januara – Lav

Februar:
1. – 5. februara – Mačka
6. – 14. februara – Golub
15. – 21. februara – Kornjača
22. – 28. februara – Pantera

Mart:
1. – 12. marta – Majmun
13. – 15. marta – Lav
16. – 23. marta – Miš
24. – 31. marta – Mačka

April:
1.- 3. aprila – Pas
4. – 14. aprila – Pantera
15. – 26. aprila – Miš
27. – 30. aprila – Kornjača

Maj:
1. – 13. maja – Majmun
14. – 21. maja – Golub
22. – 31. maja – Lav

Juni:
1. – 3. juna – Miš
4. -14. juna – Kornjača
15. – 20. juna – Pas
21. – 24. juna – Majmun
25. – 30. juna – Mačka

Juli:
1. – 9. jula – Miš
10. – 15. jula – Pas
16. – 26. jula – Golub
27. – 31. jula – Mačka

August:
1. – 15. augusta – Majmun
16. – 25. augusta – Miš
26. – 31. augusta – Kornjača

Septembar:
1. – 14. septembra – Golub
15. – 27. septembra – Mačka
28. – 30. septembra – Pas

Oktobar:
1. – 15. oktobra – Majmun
16. – 27. oktobra – Kornjača
28. – 31. oktobra – Pantera

Novembar:
1. – 16. novembra – Lav
17. – 30. novembra – Mačka

Decembar:
1. – 16. decembra – Pas
17. – 25. decembra – Majmun
26. – 31. decembra – Golub

S obzirom da je stvorenje o kojem se raspravlja pas:
Vaša nepokolebljiva odanost, ljubaznost i vjernost su stubovi koji definiraju vaš karakter. Vaša besprijekorna reputacija za poštenje i integritet u svim vašim interakcijama je neupitna. Duboko cijenite miran i otvoren život, aktivno se klonite nepotrebnih sukoba. Nije ni čudo što vas vaši prijatelji tako visoko cijene i traže vaše smjernice o važnim pitanjima. Vaše oštro oko za lepotu takođe je vredno pažnje. Razumijevajući vrijednost pravog prijateljstva, držite usko povezan krug prijatelja od povjerenja, znajući da samo nekolicina odabranih zaslužuje takvu titulu.

Ako ste slučajno miš, sljedeći detalji bi vas mogli zanimati:
Evidentno je da posjedujete neospornu žeđ za avanturom! Svjetlucanje u vašim očima posjeduje određenu čar koja osvaja druge i ističe vas kao osobu velike privlačnosti. Vaša intrigantna priroda vas izdvaja, privlači ljude prema vama i njeguje vaše prisustvo. Bez obzira na to, vaša osjetljivost se može shvatiti kao značajna ranjivost. Uključivanje u razgovor s vama zahtijeva pažljiv odabir riječi, jer ste skloni da se uvrijedite.

Ako slučajno potpadate pod astrološki znak Lava, postoje specifične karakteristike koje se obično povezuju s vašom ličnošću. Samopouzdanje, samopouzdanje i prirodna sklonost ka vodstvu su osobine koje se često pripisuju pojedincima rođenim pod ovim znakom. Osim toga, možda imate sklonost traženju pažnje i uživanju u centru pažnje. Ipak, ključno je priznati da astrologija ne pruža apsolutni prikaz nečijeg karaktera, budući da su pojedinci zamršena i raznolika bića.
Dok je Lav često povezan sa zastrašujućim prisustvom, vi, naprotiv, oličavate mirno i spokojno držanje. Za razliku od tipičnog Lava, vi imate tendenciju da se klonite sukoba i radije biste izbegavali svađe. Vaša radoznala priroda vas tjera da neprestano tražite nove avanture, jer smatrate da je zadovoljstvo neuhvatljivo kada ste predugo zatvoreni na jednoj lokaciji. Slično kao i Lav, posjedujete prirodne sposobnosti vođenja i vješti ste u korištenju strateških pristupa za postizanje svojih ciljeva. Ljudi su privučeni vašim empatičnim raspoloženjem i načinom na koji se bez napora povezujete s njima, dok izvlačite zadovoljstvo iz njegovanja odnosa. Na kraju, uživate u osjećaju da ste cijenjeni i obožavani.

Ako ste slučajno pripadnik mačje vrste, koje se češće nazivaju mačke:
Vaš šarm i magnetizam su neosporni, iako postoje trenuci kada ste skloniji da budete rezervisani. Druženje i dobar smisao za humor su suštinski aspekti vaše ličnosti, ali takođe duboko cenite i cenite trenutke mira. Zadovoljstvo vam je udubljivanje u različite teme i temeljito ispitivanje zamršenih detalja. Općenito, posjedujete prefinjeno i ljubazno držanje, ali kada se suočite s izazovima, svoju intenzivnu i vatrenu prirodu oslobađate na brz i eksplozivan način. Samo vaše prisustvo emituje auru lakoće i spokoja koja obavija one oko vas. Pokazujete pronicljivu prosudbu u odabiru pratilaca i saradnika.

U slučaju da se nađete u obliku kornjače:
Čudo koje je vaše srce i spokoj koji definiše vaš karakter učinili su vas poštovanom osobom u našoj zajednici. Vi utjelovljujete ideale mira i jedinstva, čak i pred licem onih koji su vam nanijeli nepravdu, birajući da ne uzvratite. Vaše riječi su lišene zlobe kada govorite o drugima iza njihovih leđa, a ovu iskrenu ljubaznost duboko njeguju oni oko vas. Ljubav teče bez napora iz vašeg bića, bez ikakvog očekivanja uzvraćanja. Vašoj bezgraničnoj velikodušnosti se svi dive, a oni koji su dovoljno sretni da prime Vašu naklonost su zaista blagoslovljeni. Vaša domišljatost i praktičnost služe kao vaše najveće prednosti.

Ako slučajno pripadate vrsti Columba livia, postoje specifična ponašanja i osobine koje možete pokazati.
Vaša inherentna sklonost prema optimizmu ostaje nepokolebljiva, bez obzira na situacije i okruženje s kojima se susrećete. Vaš pozitivan pogled na život i veselo raspoloženje prožimaju svaki aspekt vašeg života, pozicionirajući vas kao prirodnog lidera među vašim vršnjacima. Osim toga, vaša izuzetna sposobnost da ponudite utjehu i ohrabrenje drugima u njihovim najizazovnijim vremenima je zaista izuzetna. Obmana i nepoštenje su vam odbojni, pa je ključno da se distancirate od pojedinaca koji posjeduju takve kvalitete. Vaša hvalevrijedna posvećenost redu i metodičan pristup zadacima je zaista hvale vrijedna, jer nemate nultu toleranciju na haos i nered. Vaša neuporediva disciplina i nepokolebljiva posvećenost svom poslu izdvaja vas od drugih.
Ako se, slučajno, nađete da oličavate esenciju pantera:
Vaša zagonetna suština ističe se kao vaš najistaknutiji kvalitet. Posjedujete izvanrednu sposobnost da se snađete u svakoj situaciji bez napora, čak i kada ste suočeni s ogromnim pritiskom. Štaviše, vaši postupci odišu elegancijom i staloženošću, nikada se ne pokolebate ili ne izgubite prisebnost. Međutim, jedan od vaših nedostataka je vaša sklonost ogovaranju i davanju primjedbi na račun drugih. Osim toga, imate tendenciju da insistirate na tome da sve ide po vašim planovima, čak i kada je vjerovatnoća da će se to dogoditi mala. Ova mana može rezultirati gubitkom vrijednih stvari i dragih veza. Uprkos tome, vaše pozitivne osobine blistaju. Nesebični ste i posvećeni negovanju sreće i harmonije u svojoj porodici.

Ako ste član porodice primata, tačnije grane majmuna,
U vašem ličnom raspoloženju prevladavaju nestrpljivost i hiperaktivnost, što dovodi do impulzivnih radnji. Biti u fokusu pažnje i pružati zabavu drugima donosi vam radost, naglašavajući posebnost vašeg karaktera. Bezbrižan način života je vaša preferencija i skloni ste se kloniti teških tema, iako imate tendenciju da prikrivate svoje probleme. Konflikti i intenzivne okolnosti nisu vaša sklonost. Vaša intuicija je izuzetno precizna, a vaše šesto čulo je fino izbrušeno.