Baba Vanga, poznata vidovnjakinja na Balkanu, nije samo poznata po svojim tačnim predviđanjima globalnih događaja, već je također dala korisne smjernice za postizanje kućne sreće. Prema njenim savjetima, postoji nekoliko rituala i praksi koje možete primijeniti u svom domu kako biste privukli sreću.

Jedan od njenih savjeta je držanje stranog srebrnjaka kao zaštitnog talismana u vašem domu. Ona vjeruje da to može pomoći u privlačenju pozitivne energije i zaštiti od negativnih uticaja.

Također, preporučuje se čekanje mladog mjeseca i preuređivanje namještaja kako biste stvorili harmonično životno okruženje.

Baba Vanga naglašava važnost neodbacivanja djelimično konzumiranog hljeba, bez obzira na stanje u kojem se nalazi. Odbacivanje takvog hljeba može dovesti do gubitka blagostanja u domaćinstvu. Umjesto toga, preporučuje se da se taj hljeb ponudi životinjama ili pticama kao hrana.

U slučaju nesreće, preuzimanje odgovornosti znači posipanje soli po obodu svakog prozora u stanu. Sol treba ostaviti neometanom dok se sreća ne vrati, nakon čega se pažljivo uklanja.

Kako biste sakrili svoju sreću od negativnih sila, možete koristiti rituale poput laganih kucanja po drvetu, izbacivanja pljuvačke preko lijevog ramena, ili čak spoticanja lijevom nogom, što se smatra znakom sreće.

Ovi rituali i prakse možda se čine neobičnima, ali mnogi vjeruju da imaju moć privlačenja pozitivne energije i stvaranja harmonije u domu.