Mnogo je onih koji se muče sa viškom kilograma, a današnji članak će biti velika motivacija da nikada ne odustajete i da je sve moguće kada su kilogrami u pitanju. Žena o kojoj danas pišemo je uspjela da izgubi preko 40 kilograma a sve na jedan prirodan način. Svima je najteže da se odreknu grikalicam sokova i brze hrane, tako da im je zbog toga duplo teže da izgube kilograme koje žele. Međutim, najbitnije je da imamo dobru volju i sve je moguće.

Dopustite mi da vam predstavim Saru Pridis, 35-godišnjakinju koja dolazi iz Engleske. Nakon što je primila ozbiljno upozorenje u vezi s debljanjem, Sara se suočila s uznemirujućom viješću da će njezin očekivani životni vijek biti ozbiljno skraćen ako odmah ne poduzme nešto. U tom je trenutku Sarina težina skočila na nevjerojatnih 228 kilograma. Potaknuta nepokolebljivom odlučnošću da promijeni svoj život, krenula je na nevjerojatno putovanje kako bi se riješila viška kilograma i postigla svoju ciljnu težinu od 82 kilograma. Uz svoje težnje za mršavljenjem, Sara je također planirala podvrgnuti se umjetnoj oplodnji.

 

Nakon operacije želučane premosnice, učiteljica se proaktivno odlučila učlaniti u obližnji klub kako bi ispunila preduvjete za IVF tretman. Godine 2015. krenula je u svoju hrabru borbu nakon što je primila srceparajuće otkriće da, ako se stvari nastave sadašnjim tempom, njezin životni vijek neće premašiti godinu dana.

Nakon godina uvođenja značajnih promjena u svojoj prehrani i podvrgavanja operaciji želučane premosnice, sada je na rubu zadovoljavanja zahtjeva za liječenje neplodnosti.

Prema izvješću Telegrafa, Sara i njezin suprug Craig u sretnom su braku već četiri godine i trenutno se namjerno trude začeti dijete. Nažalost, njihov put do roditeljstva bio je suočen s izazovima. Nacionalna zdravstvena služba u Engleskoj provela je niz propisa koji diskvalificiraju pojedince s indeksom tjelesne mase (BMI) većim od 29 od primanja financijske pomoći za in vitro oplodnju. Nažalost, Sarin BMI iznosio je nevjerojatnih 78, što ju je činilo nepodobnom za sudjelovanje u programu.

Učinkovitost ovog postupka koji nude privatne klinike vrlo je dvojbena. Sara je od medicinskih stručnjaka dobila strašno upozorenje u vezi s njezinom težinom jer je njezino tijelo pokazivalo alarmantne znakove neposredne opasnosti. Osim toga, u pripremama za operaciju želučane premosnice, morala je znatno smršati, nevjerojatnih 38 kilograma, kako bi ublažila potencijalne štetne učinke koje bi anestezija mogla imati na nekoga njezine veličine u to vrijeme.

  • Bojeći se mogućih kašnjenja u primanju operacije koju pokriva država, odlučila se podvrgnuti zahvatu u privatnoj klinici kako bi zajamčila pravovremeni pristup, budući da se čekanje smatralo predugim. Nakon početnog zahvata, primijećeno je značajno smanjenje težine od 76 kilograma, što ju je navelo da se podvrgne naknadnoj operaciji početkom ove godine kako bi uklonila višak kože s trbušne regije. Unatoč trenutnom ITM-u od 31, mora skinuti nekoliko kilograma kako bi ispunila preduvjete za umjetnu oplodnju.

Putem popularne platforme društvenih medija Facebook, ona dijeli svoje putovanje prema poboljšanom zdravlju i svoja iskustva tijekom trudnoće, marljivo dokumentirajući svoj napredak na tom putu. Dijeleći svoju priču, izrazila je želju da ona inspirira druge, potičući ih da prihvate pozitivne transformacije i prepoznaju ispunjavajuće rezultate koji dolaze iz dosljednog ustrajanja.