– Jedan od najboljih Balkanskih harmonikaša je i Aca Sofronijević. Međutim, koliko god da mu je išlo u poslovnom smislu, isto tako nije imao sreće u ljubavi. Svi su mislili da se neće nikada oženiti, ali je prošloga ljeta, ipak odlučio da stane na ludi kamen…

Burma Ace Sofronijevića brzo je dospjela u središte pozornosti, a ovdje se osvrćemo na njene zapanjujuće teme. Veliki događaj koji je privukao pažnju prošlog mjeseca je vjenčanje Ace Sofronijevića. Poznati harmonikaš 7. svibnja izmijenio je zavjete s partnericom Kosanom Stišović starom nešto više od godinu dana, čime je jasno potvrdio svoju obvezu. Na dan vjenčanja, Aka je objavio emotivnu objavu na društvenim mrežama, izražavajući duboku ljubav i radost što je osvojio srce ljupke doktorice. Kakav je ovo divan utorak! Zahvalan sam Bogu na svemu. Sada je došlo vrijeme da Sofra ode i oženi svoju voljenu nevjestu.

Vjenčanje je održano u popularnom beogradskom restoranu, poznatom po atmosferi, uz odličnu glazbu u kojoj su uživali brojni kolege i prijatelji. Na dan Akinog vjenčanja Sonya je dala hrabru objavu – Odbijam šutjeti nakon ovog dugo očekivanog događaja! Ideja da postane gospođa Sofronievich bila je nezamisliva. Pre velikog slavlja, Sovra i Kosan razmenili su zavete u prisustvu Gospodnjem u Hramu Svetog Save. Talentirani glazbenik i dalje je u čudu jer je sada u centru pažnje vjenčani prsten Ace Sofronijevića. U intervjuu za emisiju “Scena” kanala “Blic”, harmonikaš je progovorio o početnim izazovima bračnog života i o tome da li nošenje burme utiče na njegovu sposobnost sviranja.

  • Moram izraziti svoje divljenje čistoj ljepoti Myanmara. Ovo je doista nevjerojatna destinacija. Tako sam zahvalna što se moj kum potrudio da mi kupi ovo, ali nažalost nisam mogla nositi svoj vjenčani prsten. Kad je Nikola Jokić vezivao pertle, primijetio sam da postoji jedno specifično mjesto na harmonici gdje se pertle zavežu i ne mogu se odvezati. Obožavatelji Ace Sofronievicha odahnuli su jer ih je uvjerio da će njegov vjenčani prsten ostati na mjestu dok nastupa te da će ga vratiti odmah nakon nastupa i nastaviti dalje.

Rođen je 19. studenog 1983. godine, rođen je i odrastao u Kraljevu. Djetinjstvo je proveo u gradu sa roditeljima i sestrom Aleksandrom. Posjećujući obiteljsku seosku kuću, prvi je put vidio prastaru harmoniku. U dobi od četiri godine instrument ga je osvojio i odlučio ga je ponijeti sa sobom u grad. Iako su roditelji objasnili da je to nemoguće, dječakove suze i molbe su ih uvjerile.

Tako je dobio svoju prvu usnu harmoniku. Počeo ju je pokušavati igrati s velikim entuzijazmom, čak je rastavljao i sastavljao različite dijelove. Iako je njegova majka imala talent koji nikada nije u potpunosti razvijen, glazba nije bila profesionalno bavljenje u njegovoj obitelji. Zajedno s roditeljima uživao je gledajući glazbene izvedbe tradicionalnih srpskih pjesama, što je u njemu razbuktalo strast prema tom žanru. Prepoznavši sinovljev nepokolebljiv angažman i odustajući od sna o svladavanju harmonike, roditelji su mu odlučili organizirati privatne satove. Alexander je svoje glazbeno obrazovanje stekao s velikom predanošću i odgovornošću.

Igranje s prijateljima omogućuje mu da se povuče i usredotoči na stvari koje su mu važnije. Alexanderov otac imao je stroga očekivanja od njega, potičući ga da dokaže da je vrijedan neizmjernog povjerenja koje su mu njegovi roditelji dali ulažući svoj teško zarađeni novac u njegovo glazbeno obrazovanje. Aleksandar se kroz osnovnu školu posvetio sviranju harmonike, povremeno je svirao s kolegama iz razreda kad god mu je došla pod ruku.