– Na internet portalima se svakodnevno mogu pronaći neke i više nego nevjerojatne priče. Tek kada neko doživi sudbinu ili događaj iz vašeg okruženja, tek tada shvatite da su čuda i moguća. Slijedi priča jednog čovjeka koji je imao jako zanimljivo privatno isskustvo.

Nakon što je pogrešno vjerovao da mu je žena preminula u tragičnoj prometnoj nesreći, Abragh Muhamed ju je položio na počinak. Međutim, njegovo čuđenje doseglo je nove visine kada je neočekivano svjedočio prikazu cijelog incidenta u vrlo gledanom televizijskom programu.

Nakon što je od liječnika primio vijest da je preminula od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, izrazio je potpunu nesvjesnost da je preživjela. Dok se obitelj okupljala kako bi uživala u vrlo gledanoj TV seriji “Nestala”, iznenadila ih je supruga koja se naglo javila na telefon, otkrivši da je izgubila komunikaciju sa suprugom i ostavila svoje ime uz prethodnu adresu.

Usprkos neuključenom programu, “udovcu” su prijatelji brzo priopćili nevjerojatnu vijest.

Izrazio je zaprepaštenje otkrivši da nije bio svjestan činjenice da je netko drugi pokopan i da mu je supruga zapravo još uvijek živa.

Upit se postavlja u vezi sa kašnjenjem žene u kontaktu i njezinim boravištem tijekom dvogodišnjeg razdoblja. Jedna hipoteza sugerira da je možda doživjela gubitak pamćenja.

Budući da je živjela u neobičnom planinskom gradiću Azilal, dobila je mračnu prognozu od liječnika nakon nesreće – preživljavanje se činilo malo vjerojatnim, ali je teret bolničkog računa ostao. Nakon što se četiri sata vratio do svoje rezidencije, po dolasku je obaviješten o njezinoj nesretnoj smrti. Nakon toga mu je predočeno tijelo u kutiji, za koje je vjerovao da je njegova supruga, te ga je položio na počinak.

BONUS VIJEST:

Sonjička Bajramnjan, umirovljena profesorica biologije i kemije u seoskoj školi u Armeniji, danas slavi 69. rođendan. U slobodno vrijeme postigla je velik uspjeh u održivoj poljoprivredi. Iako je već dugo uključena u ovu praksu, tek je sudjelovanjem u projektu EU-GAIA, koji financira Europska unija, istinski shvatila važnost održivosti u području proizvodnje hrane.

Sonjička, poznati pobornik revolucionarnih poljoprivrednih tehnika, ovom je inicijativom dobio staklenik. Ovaj najsuvremeniji pogon za proizvodnju hrane prostire se na približno 130 četvornih metara i optimizira korištenje resursa. Može se pohvaliti bitnim značajkama kao što su ventilacija, sustav navodnjavanja kap po kap, solarni sustav od sedam kilovata i kompaktni motor za obradu tla. Ukupna vrijednost ovih komponenti iznosi 10.000 eura.

Staklenik, koji je Europska unija velikodušno ustupila Sonjičkoj, potaknuo je val inspiracije među seljanima, posebno u području unapređenja zelene poljoprivrede. Brojni pojedinci izrazili su želju za sudjelovanjem u sličnim inicijativama, želeći usvojiti ove prakse u budućnosti. Nasuprot tome, druga skupina pokazala je povećanu fascinaciju u kupnji izuzetnih proizvoda koje uzgajaju Sonjička i njezina obitelj. Osim toga, postoje oni koji traže Sonjičkino vodstvo, žudeći naučiti tajne održavanja kućanstva koje odražava njezino – kućanstva koje uspijeva uz hranjive namirnice proizvedene na održiv način.

U nastojanju da doprinese dobrobiti svoje zajednice, uspješna poljoprivrednica nastoji biti na usluzi svojim sugrađanima. Pomoć se može manifestirati na različite načine, poput pružanja resursa poput sadnica ili usjeva iz staklenika.

Sonjička prepričava kako su sadnice seljana ove godine poharale elementarne nepogode i tuča. Srećom, naš je staklenik ostao neoštećen, što mi je omogućilo da velikodušno besplatno opskrbim cijelo selo povrćem koje sam uzgojio.

Uvaženi prosvjetni djelatnik i poljoprivrednik pionir, koji je preuzeo ulogu višeg savjetnika žena na selu, ističe iznimnu važnost pravovremene egzekucije u ratarstvu i poljoprivredi.

Zanemarivanje današnjih zadataka i njihovo odgađanje za sutra rezultirat će nedostatkom produktivnosti i napretka. Od presudne je važnosti pravodobno izvršiti svoje obveze. Kako se kaže, jedan dan napornog rada može vas održati tijekom cijele godine.

Unutar Europske unije postoji mnoštvo inicijativa usmjerenih na pomoć pojedincima koji žive u zemljama članicama kao i onima koji putuju diljem Europe. Jedan takav projekt, koji crpi inspiraciju iz Armenije, uspješno je realiziran u Srbiji. Ako vas inspirira priča umirovljenog učitelja, starog 69 godina, koji je postigao izvanredan uspjeh na polju poljoprivrede, potičem vas da istražite razne mogućnosti dostupne na web stranici EU prilike.