– Zlatan Ibrahimović je definitivno u top 10 nogometaša svih vremena. Rođen u mješovitom brku, Zlataan je odrastao u Švedskoj, koju danas smatra svojom primarnom državom. Hrvati i bosanci se otimaju i hvale se kako je njihov,  Zlatan na to ne obraća baš puno pažnje.

Dok je Zlatan Ibrahimović bio na glasu kao buntovnik u svijetu nogometa, njegov osobni život priča drugačiju priču. U svojim memoarima “Adrenalin” otkriva stranu sebe koja je daleko od slike zločestog dečka. Ne samo da je kupio stan za svoju majku na otoku Pagu, već je pronašao i druge osobe koje zaslužuju njegovo divljenje i poštovanje.

U razgovoru s novinarima Gojko Gravić, Jurkin brat s prebivalištem u Prkosu, iznio je svoja saznanja o Jurkinom životu. Otkrio je da se Jurka s nepunih 17 godina otisnula u Njemačku u potrazi za poslom, gdje će naposljetku i upoznati svog prvobitnog supruga.

Monika i Violeta bile su dvije kćeri koje je donijela na svijet. Nakon raspada braka stupila je u brak sa Šefikom Ibrahimovićem, kafanskim pjevačem porijeklom iz Bijeljine. Zlatan, koji će se kasnije proslaviti kao nogometna senzacija, i Sanela bili su dvoje djece koju su dočekali u svojim životima. Razvod Jurkine i Šefikove zajednice pokazao se kao izazovno razdoblje, a sam Zlatan otvoreno je pričao o nedaćama s kojima se suočavao tijekom godina odrastanja, kada je glad često bila veća od sitosti.

  • Nakon raspada braka svojih roditelja, Zlatan je ostao s vrijednom majkom koja je radila kao kućna pomoćnica. Nakon toga se preselio k ocu, koji se liječio od ovisnosti o alkoholu. Kasnije je Zlatanova majka na svijet dočekala svoje peto dijete Aleksandra Đorđevića, iako nije u braku. Osim toga, Zlatan je imao polubrata po imenu Šapko, koji je bio povjeren na brigu njihovom ocu Šefiku. Tragično, Šapkova prerana smrt u 41. godini 2014. duboko je pogodila Zlatana.

Zlatan je dio svog bogatstva uspješno prebacio na tvrtku kojom upravljaju njegova majka i polubrat Aleksandar. Kako bi joj osigurao blizinu sestara, majci je kupio raskošan stan u Novalji. Uz to, kupio je crkvu u Švedskoj za vrtoglavih 9,24 milijuna eura, da bi je odmah srušio i na njenom mjestu izgradio raskošne stanove. Nekadašnja domaćica, koja je neumorno 14 sati dnevno posvećivala svom poslu odgajajući svoju djecu, sada može uživati ​​u osjećaju ponosa i zadovoljstva.

Ibrahimović je iznio odluku da svojoj majci kupi stan u Hrvatskoj, točnije u blizini Paga. Svrha ove nabave bila je omogućiti joj da živi u bližoj blizini svojih sestara. Kako bi potaknuli samostalnost, Ibrahimović i njegova supruga organizirali su da njihova djeca, Maksi i Vincent, putuju u Hrvatsku bez pratnje roditelja. Namjera iza ovoga je pružiti im priliku da provedu kvalitetno vrijeme sa svojom bakom, koja posjeduje bogato znanje koje im može prenijeti.

U prestižnom dijelu Malmöa kupio je rezidenciju za svog oca Šefika. Nasuprot tome, Zlatanova majka Jurka živi u ulici Henrika Menandera u Malmöu, koja se možda i ne smatra raskošnim dijelom grada. No, okružena je bliskim susjedima i pojedincima iz naroda bivše Jugoslavije. Sestra Zlatana Ibrahimovića, Sanela Ibrahimović, živi u ulici Slotsgatan, koja je zgodno smještena u blizini Muzeja moderne umjetnosti u istom gradu. Osim toga, uknjižena je vlasnica stana u Novalji.

U neposrednoj blizini Sanele stanuje Zlatanova polusestra Monika Anić. Zlatanov najmlađi polubrat, Aleksandar Đorđević, zajedno sa suprugom Lindom Sofie Đorđević živi u ulici Mabärsgatan. Na toj adresi nalazi se i jedna od tvrtki zaduženih za upravljanje Zlatanovim nekretninama, a koju službeno vode njegova majka Jurka i brat Aleksandar. Jurkina majka također je uključena u vođenje druge dvije tvrtke u kojima je aktivno angažiran Zlatanov polubrat.

Prema Imperijalu, nogometašev narativ služi kao nacrt za milijardere poput Zlatana koji učinkovito nadziru svoja raskošna nekretninska carstva koristeći obiteljske tvrtke i angažirajući specijalizirane odvjetnike kako bi olakšali prijenos imovine u offshore porezne oaze.

U Švedskoj, dobro organiziranoj i transparentnoj skandinavskoj naciji, nema nejasnoća oko stambenih lokacija pojedinaca ili vrijednosti njihove imovine. Kroz njihov sveobuhvatni registarski sustav može se dobiti mnoštvo informacija. Zbog toga je poznato gdje se trenutačno nalaze članovi uže obitelji Zlatana Ibrahimovića, javlja Story.hr.

Zlatan priča o svojim sinovima

Tijekom razgovora Ibrahimović je izrazio zadovoljstvo što su njegovi sinovi Vincent i Maksimilian odlučili krenuti sličnim putem kao i on, istaknuvši važnost njihovog odnosa.

  • Danas je nogometna momčad Milana potpuno uronjena u svoju igru, pokazujući iznimnu razinu koncentracije. Ključno je da njihova motivacija proizlazi iznutra, a ne da ih pokreću isključivo vanjski čimbenici. Kao roditelj i trener imam privilegiju pratiti svoje dječake na utakmice, gdje promatram druge roditelje koji svoju djecu tjeraju na određene radnje. Ova situacija naglašava prevladavajući problem u svijetu nogometa. Kao najpopularniji sport na globalnoj razini, nogomet stvara znatnu financijsku dobit, zbog čega roditelji ulažu velika sredstva u sportske aktivnosti svoje djece. Nažalost, neki roditelji prelaze iz odgajatelja u trenere, agente, pa čak i odvjetnike. Međutim, od vitalne je važnosti da shvate da se njihova djeca ne bi trebala igrati radi njih samih, već radi vlastitog osobnog rasta i ispunjenja. Neizmjerno sam sretan svjedočiti kako moja djeca prihvaćaju sport za svoj individualni razvoj.

Tijekom intervjua, Zlatanova djevojka Helena otkrila je da on svojim sinovima usađuje poniznost pričajući o svom izazovnom djetinjstvu, naglašavajući važnost samopouzdanja i zahvalnosti za ono što posjeduju.

Prema Krstarici, Zlatan Ibrahimović, Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom i putovnicom, od dolaska u Juventus 2004. godine samo od svojih klupskih plaća skupio je vrtoglavu sumu od preko 150.000.000 eura. Njegova zarada premašuje Đokovićevu zaradu od teniskih turnira. Istinu je uvjerio i sam Zlatan: u njegovom stanu nema nikakvih fotografskih slika, osim jedne slike na kojoj su njegova stopala. Ovaj osebujni izbor nogometna zvijezda popratila je i objašnjenjem.

Doista, namjerno sam odlučio ne krasiti svoje zidove osobnim fotografijama. Ova odluka je ukorijenjena u uvjerenju da je unutar obitelji bitno zapamtiti izvor našeg života – moja stopala. Suzdržavanjem od prikazivanja slika želim služiti kao stalni podsjetnik svima koji uđu u moju teretanu da su ova stopala odgovorna za naše preživljavanje.

  • Iako je istina da moj um diktira pokrete mojih stopala, moja su stopala ta koja uistinu otkrivaju bit moje igre. Mentalni aspekt igre postao je istaknut tek kada je moja brzina počela opadati. Svaka riječ koju sam izgovorio ima značaj za razumijevanje porijekla mog putovanja i zašto smo se našli u sadašnjoj poziciji. Helena je rekla da me je dovoljno vidjela. Ključno je da me doživljava kao oca, a ne samo kao poznatog Ibrahimovićevog igrača, jer su moja djeca važnija od mene samog. Nikada ne želim da se osjećaju kao da su u podređenom položaju. Oni će uvijek biti na vodećoj poziciji.

Od trenutka kada je razgovor započeo, Morgan nije gubio vrijeme te je proslavljenom nogometašu izrazio želju da upozna autentičnog Zlatana, koji je odgovorio na njemu svojstven način.

Ako imate želju za rizičnim ponašanjem, više sam nego voljan udovoljiti vam. Međutim, moram vas upozoriti da će biti posljedica. Kad tvrdim svoju božanstvenost, to nije šala ili puka šala. Smrtno sam ozbiljan.

Kao odgovor na Ibrin komentar, Morgan je u šali rekao da bi ga mogao zamisliti u ulozi antagonista u filmovima o Jamesu Bondu, na što je Ibra pametno uzvratio.

Zlatan je, u svojoj karakterističnoj oštrini, izjavio: “Kada bih trebao igrati ulogu negativca u filmu o Bondu, budite uvjereni da bih uništio Bonda. Međutim, moje usluge imaju visoku cijenu; ne nudim svoje talente za besplatno.