– Sladoled je definitivno omiljena slastica u ljetnim danima. Međutim, ono što je negativno kod njega je to, da deblja, pun je šećera, a ako želite napraviti domaći sladoled bez puno sastojaka, slijedi jedan jako lijepi recept za isti….

Uživanje u prekrasnom Puuno sladoledu nije samo užitak zbog njegovog divnog okusa, već i zbog njegove jednostavnosti i praktičnosti, što ga čini očaravajućom poslasticom. Za pripremu serije ukusnog sladoleda potrebni su sljedeći sastojci: Za pripremu čokoladnog sladoleda pomiješajte 1 litru čokoladnog mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag i 3 dc zakiseljene vode. Za slatki sladoled od vanilije potrebni su 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag, 3 dc kisele vode i 4 paketića vanilin šećera.

  • Za izradu sladoleda s voćnim okusom potrebni sastojci su 1 litra mlijeka, 500 g kamenog šećera, 150 g vrhnja za šlag u prahu i 3 žlice soka ili kombinacije kisele vode i voća. Sljedeći je postupak za pripremu metode: Da biste napravili bilo koju vrstu sladoleda, počnite kuhanjem mješavine mlijeka i šećera. Pustite ovu smjesu da se ohladi prije nego je stavite u hladnjak da se zamrzne, idealno preko noći. Sljedeće jutro izvadite ohlađeno mlijeko iz hladnjaka i pomiješajte ga sa šlagom i kiselom vodom ili voćnim sokom, ovisno o ukusu. Nakon što vješto umutite vrhnje, žlicom lagano umiješajte smrznuto mlijeko u smjesu. Nastavite miješati smjesu mikserom dok se ne počne zgušnjavati.

Na kraju smjesu prebacite u posudu i vratite u hladnjak. U ovom specifičnom receptu šećer sam zamijenila s 200 grama fruktoze i u kipuće mlijeko dodala 4 žlice cappuccina kako bih pojačala okus prikazanog sladoleda. POSLUŽITI: Kako bismo ocijenili kvalitetu sladoleda i odlučili isplati li se kupiti, osobno ću vam dostaviti dvije kutije od po 1600 ml na našu procjenu. Uživanje u sladoledu, omiljenoj i osvježavajućoj poslastici u sparnim ljetnim danima, može vas zavesti; međutim, nakon što postanete svjesni njegovog potencijalnog utjecaja na vaše blagostanje, mogli biste dobro razmisliti prije nego što vam to postane svakodnevna navika.

Prema Healthlineu, iako sladoled sadrži određene korisne hranjive tvari poput kalcija, vitamina D i A, njihove količine nisu dovoljno značajne da značajno utječu na zdravlje pojedinaca. Međutim, ono čega sladoled ima u izobilju je velika količina masti i šećera. Stoga nije preporučljivo ovisiti o sladoledu kao izvoru ovih esencijalnih nutrijenata. Redovita konzumacija sladoleda može imati različite učinke na tijelo i cjelokupno zdravlje, pri čemu su neki čimbenici štetniji od drugih. Prema Jayu Cardiellu, poznatom stručnjaku za fitness i nutricionistu, šećeri koji se nalaze u sladoledu imaju potencijal pospješiti rast mišića i spriječiti razgradnju proteina podizanjem razine inzulina u tijelu.

Nadalje sugerira da konzumacija sladoleda unutar dva sata nakon treninga može biti korisna. Međutim, liječnica Kristi Funk priznaje da postoji određena vrijednost ideje da sladoled može pomoći u oporavku nakon vježbanja, ali upozorava na pretjeranu konzumaciju. Intenzitet vježbanja također igra ulogu, ističe liječnik Travis Stork, koji smatra da sladoled nakon treninga možda i nije najoptimalniji izbor. Prema istaknutoj studiji objavljenoj u Journal of Sleep Medicine, prehrana s malo vlakana i visokim udjelom zasićenih masti povezana je s poboljšanom kvalitetom sna.

Suprotno tome, pokazalo se da povećanje unosa šećera, osobito navečer, smanjuje količinu dobivenog dubokog, okrepljujućeg sna. Chris Winter, poznati stručnjak za spavanje, tvrdi da uživanje u sladoledu ili konzumiranje masne hrane prije spavanja nije učinkovito rješenje za rješavanje problema sa spavanjem. Umjesto toga, Winter preporučuje da se odlučite za bananu bogatu magnezijem kao međuobrok prije spavanja, jer se pokazalo da poboljšava san.