Iako vodi diskretan privatni život, glumica Anita Mančić nedavno je dospjela na naslovnice kada je u javnost izašla vijest o njezinom razvodu od supruga Bojana Dedića, koji je označio kraj njihovog 22-godišnjeg braka.

Anita Mančić, poznata glumica, unatoč preprekama na koje je nailazila, zauzela je pozitivan stav. Kako bi sačuvala sreću u braku, svjesno je izbjegavala javni razgovor o svom supružniku. Ipak, jednom je prilikom otkrila da su nakon više od dva desetljeća ljubavi sporazumno raskinuli svoju zajednicu. Unatoč mnoštvu izazova, cijenjena glumica i dalje je odisala vedrim duhom.

Anita se čvrsto obvezala ugraditi ljubaznost u svoj život. Primijetila je da su neki pojedinci skloni biti obuzeti svojim problemima, preuzimajući ulogu žrtve i ne uspijevajući prepoznati dubinu svog očaja. Nasuprot tome, Anita je svjesno odlučila svakom danu pristupiti s pozitivnim načinom razmišljanja jednostavno zato što to želi. Unatoč priznavanju izazova s ​​kojima se može susresti, ostaje otporna i nepokolebljiva u svojoj odlučnosti da ostane jaka. Tijekom svog izazovnog majčinskog puta Anita Mančić naišla je na nepokolebljivu podršku bivšeg supruga koji je odigrao ključnu ulogu u jačanju njezinog raspoloženja. Ističe da bez njegove prisutnosti ne bi smogla hrabrosti ustrajati.

  • Poznata glumica otvoreno je podijelila osobno otkriće o zastrašujućoj borbi kroz koju je prolazila desetljećima. Živopisno je prepričala trenutak kada je primila životno preokretnu vijest, prisjećajući se riječi koje su joj bile izgovorene s najvećom jasnoćom: “Nema niše.” Zahvalna na razotkrivanju, krenula je naprijed, nesigurna u svoje odredište i svrhu. U nastojanju da odvrati svoju pozornost od nedavnih događaja, udubila se u razne zadatke, s ciljem da što više smanji svoju kontemplaciju. Iskreno priznanje Anite Mančić duboko odjekuje svakome tko se s tim susreće. Razdoblje čekanja nakon rezultata testiranja pokazalo se kao najzahtjevniji trenutak za nju, jer je svjesno nastojala zaokupiti svoj um, posebno u slučaju nepovoljnih vijesti.

U trenutku od najveće važnosti, susreo sam se sa svojim najmučnijim slučajem. Bio je to dan obračuna, kada me sinula spoznaja, pitanje jesam li na pravom putu i hoće li se željeni ishod ostvariti. Povoljno smještena u blizini Hrama, moja je rezidencija bila svega 10 ili 20 metara udaljena od vijeća. Prije ovog presudnog trenutka pomno sam osmislio plan svog djelovanja nakon odlaska iz vijeća. U slučaju nepovoljnih vijesti odredio sam svoje utočište i potrebne korake koje treba poduzeti. U sljedećem tjednu zatrpao sam se nevjerojatnim nizom zadataka, nastojeći odvratiti pozornost i neumorno vratiti osjećaj normalnosti. Moj je cilj bio ponovno uvesti privid ritma u svoj život, u nadi da će se sve vratiti u svoje prirodno stanje. Tako sam iz dubine svoje svijesti uspio iskopati rješenje”, otkrio je Mančić u razgovoru za emisiju “Una, due, tre”.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.