– Mi se sa našim današnjim člaankom vraćamo u 30 godine prošloga vijeka, i period kada je Holivud tek počinjao da bude to što jeste danas. Glumice koje su se pojavljivale u to vrijeme, bile su iznimno lijepe, a najbolji primejr koji podržava tu tezu jeste Merilin Monro. Slijedi priča o njenom najvećem oponentu.

Navodno je bila u društvu s direktorima i raznim djelatnicima, uključujući i tehničko osoblje. Njena jedina briga je izbjeći samoću. Kroz povijest je bilo općeprihvaćeno da Frank Sinatra nije bio odan suprug Nancy, njegove žene i majke njihovo troje djece. No, unatoč nevjeri, nikada nije pomišljao ostaviti je zbog jedne od svojih ljubavnica. Sve dok ne upozna ljubav svog života, Avu Gardner, koju smatra svojom dvojnicom.

Njihovi su se putevi prvi put ukrstili kada je nadobudna 18-godišnja Ava upoznala Sinatru. U to vrijeme bila je u vezi s Mickeyjem Rooneyjem. Iako se Sinatra odmah zadivio njezinoj neobičnoj ljepoti, smatrao ju je premladom za potencijalnu vezu. No, sudbina se umiješala šest godina kasnije kada su se ponovno sreli na jednom druženju. Prisjećajući se tadašnje situacije, priznala je da je znala za njegov bračni status i da inače nije imala visoko mišljenje o oženjenim muškarcima. Međutim, njegov lijep izgled, šarm i neosporna fascinacija njome su neodoljivi. Kad je pala noć, odlučili su nešto popiti i završili u njegovoj sobi. Priča se da je Ava Gardner, koja je oduvijek oklijevala oko drugih muškaraca, te večeri odbila udvaranja Franka Sinatre. Umjesto toga, on je velikodušno šalje kući, označavajući početak njihove nove romanse.

  • Iako su se ponovno sreli mjesecima kasnije, njihova zaljubljenost jedno u drugo ostala je nepokolebljiva. – I njega i mene je izjedala ljubomora i nagon – rekla je Ava o njihovoj vezi. Kad god izbije moj bijes, to znači kraj za nas. Također ima isti temperament. Glumica je isprva sumnjala da bi on doista ostavio suprugu zbog nje, no on joj je dokazao da nije u pravu. Navodno ju je doveo licem u lice s Nancy kako bi pokazao svoju predanost okončanju njihovog braka.

Vole tulumariti, odaju se alkoholu i cigaretama, a utjehu pronalaze u glazbi. Plaši ih pomisao na samoću, ali oboje cijene intimnost i imaju neobičan strah od smrti. Savršen su spoj. Godine 1951., u dobi od 28 i 35 godina, izmijenili su zavjete i postali muž i žena. Unatoč snažnim osjećajima prema Franku, poznato je da je Ava bila nevjerna. Pogotovo ako njezin posao zahtijeva česta putovanja. Prema riječima člana ekipe koji je radio s Avom na setu, ona je mrzila samoću i prezirala je biti sama. Uvijek traži prisutnost drugih kako bi održala svoju tvrtku, bilo da se radi o direktorima, tehničkom osoblju ili bilo kojem drugom članu tima. Avina najveća briga je izbjeći samoću. Frank je živio u stalnoj tjeskobi, uvijek se bojeći da će je izgubiti.

Muškarci iz njezine prošlosti i muškarci s kojima je radila proganjali su ga, pogoršavajući njegovu nesigurnost. Kako su se kasnije prisjećali njihovi poznanici, njihovu vezu kvarili su izljevi ljubomore zbog kojih su bacali stvari kroz prozore i žestoko se svađali. Zanimljivo, Frank je iskusio slične borbe. Prema riječima njegovih prijatelja, bilo mu je nemoguće zaspati bez žene koja ga tješi u krevetu. Njihove karijere, a ne osobni problemi, bile su katalizator njihovog prekida.

Ava je doživljavala vrhunac uspjeha, dok su kod Sinatre posesivnost i ljubomora eskalirali. Unatoč tome, njima bliski ljudi tvrde da je on bio taj koji se dodatno potrudio oko njihove veze. Prema njihovim riječima, ona je pokazala sebičnu narav i stavila svoje interese na prvo mjesto, dok je on uložio veliki trud u njihov brak. Odluku o razvodu donijela je Ava, koja se navodno prijateljima povjerila o svom seksualnom nezadovoljstvu. U očajničkom pokušaju da je ponovno osvoji, on pribjegava samoozljeđivanju i pokušava prerezati vlastite krvne žile, ali ona ne reagira na njegove postupke. Nije ga ni posjetila u bolnici. No, nakon njihova razvoda 1957. godine, najveću sreću tijekom braka s Frankom isticala je kako nikad nije doživjela tako veliku radost.

Daily Mail je napisao da ako se ponovno uda, to će biti samo za Franka. Nadalje je spomenula da bi bili zadovoljni čak i da njihova veza uključuje druge žene. Nakon razvoda njih dvoje održavaju redovitu komunikaciju. Nažalost, Ava je umrla 1990., a Frank je umro osam godina kasnije. Njegova kći Tina otkrila je da se nikada nije oporavio od gubitka Ave.