Bilo da se radi o mjesečnoj ili tjednoj pojavi, pogodnost prostranih kolica za kupnju u trgovini omogućuje vam da bez napora prevezete svoje kupljene artikle do automobila na parkiralištu, štedeći vas tereta vukući teške torbe.

Čini se da postoji neizgovoreno očekivanje da nakon što smo završili s utovarom namirnica u auto i njihovim spremanjem u prtljažnik, trebamo nastaviti s vraćanjem kolica za kupnju ili na određeno mjesto ili na ulaz. Međutim, čini se da se svi ne pridržavaju ove prakse, jer postoje pojedinci koji odluče ne slijediti ovu normu. Zanimljivo, jedan psiholog čak je zauzeo stav protiv vraćanja njezinih kolica na za to predviđeno mjesto.

U objavi na TikToku koja je prikupila više od 11 milijuna pregleda, žena je hrabro objavila svoju odluku da zadrži svoja kolica i odbacila svaku osudu koja bi joj se mogla dogoditi. Objasnila je da odbija ostaviti svoju djecu bez nadzora u autu dok vraća kolica, a također se brine za svoje namirnice. Dakle, za one koji bi mogli kritizirati njezin izbor, nju jednostavno nije briga.

Brojni pojedinci primijetili su njezin strateški pristup, rekavši: “Ako netko posjeduje sposobnost zgrabiti kolica, trebao bi posjedovati i sposobnost da ih vrati.

Kako javlja Net.hr, bilo je pojedinaca koji su sugerirali da je trebala povesti i djecu kada je išla po kolica. Neki su se pitali je li ih ostavila bez nadzora u autu dok je išla po njega ili su bili dovoljno sposobni da je otprate.

 

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.