– Slučaj Danke Ilić još uvijek zanima cijelu regiju, koja se pita, šta se desilo sa djevojčicinim tijelom? Dvojica osumnjičenih za njeno ubojstvo i dalje su u pritvoru u Zaječaru, i ne žele reći šta su uradili sa tijela. Vode se onom krilaticom, ako nema tijela, onda nema niti zločina..

U potrazi za nestalim Dankom Ilićem, policija je temeljito pregledala snimke nadzornih kamera postavljenih u dvorištu mještanke Jasmine S. iz Banjskog Polja.

Prema policiji, video je snimljen oko 19:30. Stanovnica po imenu Jasmine S. otkrila je da je postavila kameru prije otprilike mjesec dana kako bi osigurala dobrobit svoje majke, pogotovo jer se ona bavi turizmom. Unatoč tipično mirnoj i sigurnoj prirodi sela, ona je i dalje uvjerena da je njezin izbor da postavi kameru bio opravdan, budući da bi snimljeni snimak potencijalno mogao pomoći u istrazi koja je u tijeku.

U videu svjedočimo kako majka u pratnji svoje djece šeta ulicom, a nedugo zatim dolazi i otac. Nakon toga se pojavljuje policijska patrola. Jasmina S. i dalje je optimistična da će djevojka biti pravovremeno locirana te ističe svoju odluku da neće iznositi daljnje detalje kako bi održala integritet istrage koja je u tijeku.

Jučer oko 13.45 sati u Banjskom Polju u Boru nestala je djevojka Danka Ilić. U tijeku je potraga za njom, uz pomoć forenzičara i pripadnika beogradske kriminalističke policije.

Časlav Dragomirović, djed Danke Ilić, zahvaljuje svima koji su sudjelovali u potrazi. Uz sina Stefana i ekipu MUP-a, aktivno je učestvovao u pretražovanju označenog područja gdje mu je nestala unuka.

Dušan Mišić, pripadnik Gorske službe spašavanja Srbije (GSS) i jedan od uključenih tragača, izjavio je da se provodi temeljita potraga u širokom radijusu od 360 stupnjeva od mjesta gdje je djevojka posljednji put uočena. Teški vremenski uvjeti u početku su im ometali napore, ali na sreću, potraga je postala lakša kada je kiša prestala.

Tijekom tog međurazdoblja, majčin telefon je poslan na temeljitu analizu kod stručnjaka.

Kako se navodi u službenom priopćenju MUP-a Srbije, Sektor unutarnje kontrole trenutno prikuplja obavijesti i istražuje okolnosti smrti osumnjičenog za ubojstvo D.D., u Policijskoj upravi u Boru. Ovu akciju pokrenulo je Više državno tužilaštvo.

Navodi se da se policijski službenici u provođenju navedenog postupka strogo pridržavaju zakona i ovlasti ostvaruju u propisanim granicama.

  • Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije uvjerava javnost da će Sektor unutarnje kontrole poduzeti potrebne zakonske radnje protiv odgovornih, ukoliko se dokaže bilo kakva zlouporaba ovlasti i nedoličnog ponašanja u vezi s preminulom osobom D.D., te osigurati poštovanje zakona i policijske etike. podržan. Ministarstvo također ističe da su pojedini naslovi u tabloidima pristrani, obmanjujući i namijenjeni vršenju neprimjerenog pritiska na predane i zakonite pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova koji svoju dužnost obavljaju profesionalno. Budite uvjereni, javnost će biti pravovremeno obaviještena o svim pomacima u vezi s ovim pitanjem.

Predstavljamo vam nesrećnu smrt D.D., četrdesetogodišnjaka koji je tragično izgubio život 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici Bor. Kako javlja Radar, temeljitom istragom koju je proveo Institut za sudsku medicinu u Beogradu utvrđeno je da je uzrok smrti posljedica nasilnog incidenta.

U subotu, 6. aprila, priveden je osumnjičeni D. D. iz Bora koji je u policijskoj stanici u Boru zadržan do 48 sati. Osnova sumnje temeljila se na navodnom pomaganju desetogodišnjem bratu koji je osumnjičen za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

Istovremeno, u ranim jutarnjim satima, točnije tri sata iza ponoći, priopćenjem su se oglasili organi gonjenja u kojem se navodi da je D.D. preminuo “prirodnom smrću”. Prema službenom izvješću MUP-a od 7. travnja, navodi se da se dotična osoba nije dobro osjećala u ranim jutarnjim satima, a unatoč brzoj intervenciji policijskih službenika i medicinskih djelatnika Doma zdravlja u Boru, koji su uložili napore da ga ožive. D.D., osoba je nažalost podlegla u 3:10 ujutro.

Kako javlja Radar, Institut za sudsku medicinu u Beogradu dao je vještačenje u kojem stoji da uzrok smrti D. D. nije prirodan, već posljedica premlaćivanja. Vještak je detaljno opisao vidljive tragove udaraca.

Danka Ilić je krajem ožujka netragom nestala, a sada, šest tjedana kasnije, ne samo da ostaje misterij gdje se nalazi tijelo dvogodišnje djevojčice, već se pojavljuju sumnje u istinitost policijskog iskaza o njezinoj smrti.