Akupresura, koja potječe iz drevne Kine, i dalje je naširoko korištena tehnika poznata po svojoj izvanrednoj sposobnosti ublažavanja boli u različitim dijelovima tijela.

Opsežna istraživanja dosljedno pokazuju da ispravna primjena akupresure daje povoljne rezultate u smislu ublažavanja boli i promicanja opće dobrobiti. Značajna prednost i akupresure i refleksologije je da pojedinci posjeduju sposobnost da sami primjenjuju ove tehnike. Pritiskom na precizne regije šaka i stopala restorativnom masažom, refleksologija i akupresura učinkovito jačaju zdravlje i ublažavaju tegobe.

Ne samo da akupresura pruža ublažavanje boli, već nudi i predah od simptoma poput mučnine, vrtoglavice i raznih drugih tegoba. Srce održava svoje ritmičke pulsacije, dosljedno održavajući otkucaje. Međutim, postoje slučajevi kada otkucaji srca dožive iznenadni skok, često povezan s osjećajem tjeskobe i nervoze.

Učinkovitost akupunkture kao opcije liječenja dobro je dokazana. Dok su palpitacije tipično dobroćudna manifestacija prirodnog procesa starenja, postoji nenametljiva alternativa poznata kao akupresura, koja koristi prste umjesto igala. Zamislite mirno prostranstvo spokojnog oceana. Kako biste postigli osjećaj smirenosti, nježno pritisnite akupresurnu točku koja se nalazi na sredini prsne kosti, često nazivanu “morem mira”.

Primjenom nježnog pritiska na određenu točku pomoću palca i vježbanjem sporog, dubokog disanja otprilike 1-2 minute, možete se uključiti u tehniku ​​poznatu kao “more mira”. Ova tehnika nudi brojne i značajne prednosti. Dokazano je učinkovito u rješavanju raznih stanja, uključujući nervozu, probleme s dojkama, lupanje srca, astmu, kašalj, tjeskobu, nedovoljnu laktaciju i mastitis. Točka trećeg oka, također poznata kao točka 2, tema je o kojoj se često raspravlja u duhovnim i metafizičkim zajednicama. Smješten između obrva, služi kao mjesto odmora i aktivacije. Korištenje i stimuliranje točke trećeg oka može donijeti mnoštvo dobrobiti.

  • Ako se stalno koncentrirate na ovu specifičnu regiju, možete učinkovito ublažiti razne tegobe poput poremećaja spavanja, nesanice, glavobolje, problema s očima, vrtoglavice i začepljenosti nosa. Ključno je redovito stimulirati ovu točku. Da biste to postigli, zauzmite udoban položaj i zatvorite oči. Nježno pritisnite ovo specifično područje srednjim prstom i dlanovima, dok duboko dišete, u trajanju od 1 minute. Refleksolozi specijalizirani za zdravlje abdomena snažno podržavaju ovu specifičnu točku zbog njezine sposobnosti da poboljša disanje i izazove ugodan osjećaj putem aktivacije. Poznat po svojoj stručnosti u refleksologiji i akupunkturi, Forearm point-3 vrlo je traženo mjesto za pojedince koji traže olakšanje.

Na ovom točnom mjestu može se uspješno ublažiti zastoj energije koji je posljedica stresa i tjeskobe. Pospješujući besprijekornu cirkulaciju energije, pomaže u povećanju koncentracije i smanjenju razine stresa. Smještena na dlanu, ova specifična točka pruža mnoštvo prednosti. Pritiskom na ovo posebno područje naići ćete na znatno olakšanje od stresa. Postavljen duž meridijana, bitnog energetskog puta koji izravno utječe na srce, jetru i gušteraču.

Uvriježeno je mišljenje da je jetra skladište znatne količine nakupljene napetosti. Osim toga, ovo specifično područje nudi moćan lijek za ublažavanje raznih simptoma povezanih sa stresom, uključujući glavobolje, nesanicu, nelagodu u trbuhu i probavne probleme. Ako imate malo slobodnog vremena, počastite se masažom gornjeg dijela tijela savršeno je rješenje za ciljanje i oslobađanje od stresa koji se možda nakupio u tom području.

Pritiskom na određenu točku zvanu stopalo 12, um može otkriti utjehu i olakšanje. Stručnjaci za refleksologiju tvrde da se fokusiranjem na ovaj meridijan, koji se nalazi na sredini stopala, može uspješno riješiti probleme vezane uz gušteraču. Ključno je uvijek zapamtiti jedan bitan savjet: temeljna srž svega nalazi se u nekompliciranom činu udisaja i izdisaja. Održavanjem ravnomjernog i dubokog daha može se izazvati stanje smirenosti, koje obuhvaća i fizički i mentalni aspekt.