Saša Matić, jedan od omiljenih pjevača na estradi i jedan od rijetkih koga publika cijeni i poštuje i kao pjevača i kao osobu izgubio je vid prije nekoliko desetina godina zajedno sa svojim bratom (Dejan Matić).

Mnoge od nas su zanimali detalji iz njegovog privatnog života, tačnije kako su obojica braće izgubila vid i da li su ikada mogli vratiti vid putem operacije. Fanovi ova dva pjevača su godinama teoretizirali o tome da li je moguće da ponovo “progledaju”.

Kako saznajemo iz provjerenih informacija braća Matići su prerano rođeni i neko vrijeme su bili smješteni u inkubatore. Nakon nekog vremena medicinske sestre su primjetile da niti jedna od beba ne vidi, što je kasnije i potvrdio glavni medicinski doktor iz Beograda.

Prvobitno se navodilo da je to sve bila liječnička nepažnja i da zapravo Matići zbog liječnika ne vide dan danas. Kako nam je potvrdio Saša , on nije siguran da li je to bila nepažnja medicinske sestre ili doktora ali je svakako potvrdio da je to tačna informacija.

Kada su već napunili po 30 godina obojici braće je ponuđeno da se na njima urade operacije očiju gdje su im liječnici garantovali u procentu 70% da će progledati. Saša i Dejan nisu pristali na to a niti njihovi roditelji jer su shhavtili da je u pitanju eksperiment. Kako navodi Saša godinama trpi te priče o njihovom vidu da mu je to postalo baš bez veze i da je umoran od tih priča.

Kazao je da je to njegova privatna stvar i da nema potrebe da se ostali zamaraju oko toga. On voli svoj život kakav je trenutno i da mu je Bog dao druge mogućnosti da uspije u životu i da bude sretan. Naravno riječ je o njegovom glasu. Za kraj je zaključio “Živim normalno i ne bih mijenjao svoj život ni za što na svijetu”.