Prednost je što je ovo meso bogato raznim nutrijentima korisnim za zdravlje organizma. Međutim, prema nedavnoj kineskoj studiji, ne smatraju se svi dijelovi piletine dobrima za ljudsko tijelo.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoje kulinarsko iskustvo prenijeli profesionalcima, kao i znanju tehnologa, saznalo se koji se dijelovi piletine ne smiju jesti jer su štetni za zdravlje.

Stoga, kada jedete piletinu, najbolje je izbjegavati ljusku koja se sastoji samo od masnoće, a može sadržavati i puno bakterija.

Također se ne preporuča jesti pluća, jer ni toplinska obrada na visokim temperaturama ne može potpuno ukloniti sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci također savjetuju da se ne koriste glava (kod nas se rijetko koristi), krila i vrat, jer se u te dijelove pileta ubrizgavaju sve štetne tvari koje životinja jede tijekom života i hormoni koji se nakupljaju u krilima. . i noge. Prema istraživanjima u Kini, piletina nije organskog porijekla.

Visok udio bjelančevina u bijelom mesu pomaže tijelu u izgradnji mišića, a iznimno nizak udio kalorija čini ga idealnom hranom za osobe koje su na dijeti.

Ukoliko želite upozoriti i svoje prijatelje o ovoj vrsti piletine podijelite ovaj članak na svom profilu.