Život Nede Ukraden je uvijek zanimao javnost, pooovo kada se saznalo da je bila u braku sa Milanom Bilbijom. U današnjem članku otkrivamo ko je bio važan bio njenog života nakon raskida. Ona je u svojoj knjizi posvetila pažnju onima koji su uticali na jedinstven način na njen život.

Nakon raspada braka, Neda je utjehu i otpor potražila u društvu dr. Mome Jakovljevića. Njihovi su se životi ukrstili na skupu u Makedoniji tijekom 1980-ih, gdje su bile prikazane njihove vještine u glazbi i modi. Dok su zaranjali u svoju prošlost, otkrili su zajedničke niti raskinutih zajednica, stvarajući neraskidivu vezu koja je ispreplela njihove sudbine. Unatoč šuškanjima oko njihove veze, ljubav koja je cvjetala između Nede i Mome ostala je nepokolebljiva.

Kako bi održala svoju ljubavnu vezu, Neda je 1987. godine donijela odluku da se preseli u Beograd. Nažalost, okolnosti izvan njihove kontrole dovele su u sumnju budućnost njihove ljubavne priče, što je Nedu nagnalo da je privede kraju. Stavljajući na prvo mjesto stabilnost svoje kćeri Jelene, Neda je na prvom mjestu stavila vlastitu dobrobit i napravila potrebne prilagodbe, priznajući da joj promjena okoline ne bi bila od koristi.

Imajući ključnu ulogu u Nedinom životu nakon razvoda, dr. Momo Jakovljević, poznati kirurg, također je liječnik košarkaške reprezentacije Srbije i obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja KBC-a Dr. Dragiša Mišović. Iako je oženjen i ima djecu, Neda ga u svojoj knjizi prikazuje kao istaknutu osobu. Doktor Jakovljević, koji se vjenčao u četrdesetima, ponosi se što je otac svom sinu i dvjema kćerima. Kad je riječ o profesiji, ističe važnost održavanja ravnoteže između poslovnog i privatnog života te čvrsto tvrdi da odlazak u mirovinu nije dio njegovih budućih planova.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.

Simptomi depresije obuhvaćaju više od samog emocionalnog stresa; mogu se očitovati kao umor i stalni osjećaj umora. Ovo stanje mentalnog zdravlja nadilazi osjećaje tuge i može predstavljati fizičke znakove, uključujući stalnu iscrpljenost, poremećaje u obrascima spavanja i smanjeni apetit.

  • Kako biste poboljšali svoje opće blagostanje i održali optimalnu razinu energije, preporučljivo je uključiti veću količinu svježih namirnica u svoju prehranu, osobito onih koje obiluju vitaminom C. Osim toga, bitno je dati prednost konzumaciji vitamina B kompleksa i vitamina D, jer igraju vitalnu ulogu u jačanju živčanog sustava i održavanju zdrave energetske ravnoteže. Preporuča se ograničiti unos šećera i prerađene hrane kako biste spriječili nagli val energije praćen brzim padom i osjećajem iscrpljenosti.

Bavljenje tjelovježbom još je jedna opcija koju treba razmotriti. Iako možda nije najprivlačniji izbor, održavanje dosljedne rutine tjelesne aktivnosti ima potencijal uvelike poboljšati vaše emocionalno stanje i potaknuti vašu vitalnost. Preporuka je da svakodnevne šetnje na otvorenom pređu u naviku, pišu Vijesti.me.