3. i 4. maja je Dragana Mirković održala koncerte u Zagrebu. Seka Aleksić je trebala biti gost na tim koncetima, ali kada je saznala da se odvijaju na hrišćanski praznik morala je ipak odbiti.

Očaravajućim nastupom u užurbanoj zagrebačkoj Areni Dragana Mirković osvojila je srca publike koja je veselo pjevala njezine najveće hitove. Emisija je bila puna emotivnih trenutaka, posebno kada je odala počast preminulim voljenim balkanskim legendama poput Sinana Sakića, Tošeta Proeskog, Olivera Dragojevića, Šabana Šaulića, Dina Dvornika, Dražena Petrovića, Dragana Nikolića i mnogih drugih. Koncert je potaknuo rasprave na društvenim mrežama, posebice oko Seke Aleksić, koja je isprva bila planirana kao gošća, ali je poziv morala odbiti zbog obaveza na godišnjem odmoru.

Prelazeći na svoju redovnu online platformu, Seka je iskoristila trenutak da se obrati svojim vjernim pratiteljima i pruži im objašnjenje svoje nedavne odluke. Bila je prisiljena pojasniti da je prvotno prihvatila poziv da gostuje u Zagrebu, ali kad je shvatila da je događaj zakazan za Veliki petak, Draganu je odmah obavijestila da neće moći doći. Shvatajući nevolju u kojoj se Seka našla, Dragana je izrazila iskreno kajanje zbog nesretnog tajminga. Bilo je vidljivo da je Dragana tek naknadno shvatila koliziju s terminima koncerata na Veliki petak i subotu, što je dodatno otežalo situaciju.

Priznajući sve izazove, Seka je otvoreno priznala da otkazati značajan koncert nije lak podvig. Ona čvrsto vjeruje da se osoba odgovorna za donošenje takve odluke morala suočiti s teškim izborom. Seka je ispričala da su, prema riječima te osobe, svi dogovori bili dosta unaprijed, pa je otkazivanje bila puka slučajnost. Ovakav razvoj događaja izazvao je val reakcija na raznim društvenim mrežama, a Seka je natjerala da pojasni da se ne opravdava, već da iznosi svoje osobno iskustvo. Da ne bi bilo nesporazuma, Seka je naglasila važnost pažljivog ponovnog čitanja izjave.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

  • Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

  • Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.