Tijekom natjecanja “Zvezde Granda” pjevač Slobodan Batjarević, poznatiji kao Cobe, stekao je prepoznatljivost i popularnost u domaćoj javnosti. Godine 2007. Cobe je doživio skok popularnosti, ali se nakon toga odlučio potpuno povući iz javne sfere.

S navršenih 18 godina stupio je u brak s voljenom partnericom Anom s kojom dijeli radost roditeljstva. Zajedno su blagoslovljeni s dvoje divne djece, kćeri Slađanom i sinom Nebojšom. Kako danas ima 42 godine, neizmjerno je ponosan na svoju ulogu djeda, njegujući prisutnost troje dragocjenih unučadi.

Cobe je nakon sudjelovanja u “Zvezdama Granda” izbacio nekoliko pjesama, pojavio se u dva reality showa, a na kraju se fokusirao na obiteljski život. Trenutno svoje vrijeme provodi između Beograda i Berlina.

Godine 2007. u “Zvezdi Granda” sudjelovali su Rada Manojlović, Milan Stanković, Milan Dinčić Dinča, Dušan Svilar, Nemanja Stevanović i Silvija Nedeljković, koji su svi uspješno prošli u finale.

Kad bismo okupili cijelu moju ekipu, točnije sedam finalista, nedvojbeno bismo srušili sve rekorde gledanosti i posjećenosti. Dvorane bi ponovno bile prepune, podsjećajući na prošlost, jer je moja natjecateljska sezona 2007. bila doista bez premca. Bilo bi intrigantno kada bi svi finalisti surađivali na novogodišnjoj pjesmi, a uvjeren sam da bi publika uživala u prilici da svjedoči našem ponovnom susretu.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

  • Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.