Obje vrste krumpira obiluju ugljikohidratima, posebnom vrstom ugljikohidrata koji održavaju crijeva zdravim.

PREPORUČUJEMOImate li više od 80 kg? Doći ćete do 56 kg! Sačuvajte recept

S jednom žlicom na prazan želudac možete sagorjeti 4 kg u tjedan danaImate li više od 70 kg? Napiši ovaj recept

28-godišnjakinja iz Sarajeva ispričala kako se obogatila
Konzumiranje slatkog krumpira i bijelog krumpira također vam može pomoći da dobijete dovoljno kalija i vitamina C.Sadržaj se nastavlja nakon objave

Po sastavu i hranjivoj vrijednosti bijeli krumpir i batat vrlo su slični. Oba su bogata ugljikohidratima, kalijem i vitaminom C te sadrže oko 150 kalorija.
Ali način na koji pripremate krumpir može utjecati na stvarne dobrobiti ove namirnice za vaše tijelo i vaše zdravlje.Ipak, krumpir je bolje jesti pečen i kuhan nego pržen.

Glavna razlika između ove dvije vrste krumpira je njihov sadržaj ugljikohidrata. To znači da srednji bijeli krumpir sadrži 36,5 grama ugljikohidrata, a srednji slatki krumpir sadrži 33,9 grama ugljikohidrata. Osim toga, bijeli krumpir sadrži nešto više kalorija, 159 kalorija, dok crveni krumpir sadrži 151 kaloriju.Jedna od najvećih prednosti batata i bijelog krumpira je ta što sadrže vrstu vlakana i ugljikohidrata nalik škrobu koje tijelo ne može probaviti.

fermentacija hrani dobre bakterije u vašim crijevima, zbog čega je krumpir klasificiran kao probiotička hrana.Ovaj proces pomaže razmnožavanju dobrih bakterija, čime se eliminiraju loše i održavaju crijeva zdravima.

Otporni škrob u krumpiru ne samo da vam pomaže kontrolirati šećer u krvi, već vam također može pomoći da se osjećate sitima, spriječiti zatvor i smanjiti loš kolesterol.

Ako jedete puno pomfrita, može se dogoditi sljedeće.Ima važnu ulogu u imunološkom sustavu
Krumpir
također je bogat kalijem i vitaminom C koji održavaju kožu zdravom, doprinose metabolizmu proteina i imaju važnu ulogu u imunološkom sustavu. Tu je crveni krumpir u blagoj prednosti pred bijelim jer, ovisno o stupnju pigmentacije, sadrži gotovo dvostruko više antioksidansa.
Ukratko, obje sorte imaju svoje prednosti, a način pripreme je ključan za zdravlje krumpira.