Ove mrlje se najčešće pojavljuju na licu, ramenima, rukama i nogama, a njihov broj se povećava s godinama. Srećom, postoji način da ih se učinkovito eliminira.

Jednostavno pomiješajte dva sastojka i nanesite na zahvaćeno područje.

Ovo je svježi luk i ocat.

Uzmite svježi luk, narežite ga na kockice, stavite u blender i dobro izmiksajte.

Zatim dodajte ocat i dobro izmiješajte dok ne nastane glatka smjesa. Uzmite vatu, umočite je u smjesu i nanesite je na područja kože koja imaju tamne mrlje. Radite ovaj tretman svaki dan oko mjesec dana.

Prvi rezultati vidljivi su nakon 7 dana, ali se moraju nastaviti dok staračke pjege potpuno ne nestanu. Ako se pitate trebaju li se žene brijati, dermatolozi imaju odgovor.

Mnogi stručnjaci tvrde da je riječ o jednostavnoj i brzoj metodi koja ima dvostruku funkciju: osim uklanjanja dlačica, uklanja i mrtve stanice s epidermisa, pa ima učinak pilinga. Brijanje može pomoći vašoj koži da bolje upije proizvode i također pomoći vašem licu da bolje upije šminku.

Dugo se vjerovalo da brijanje čini dlake gušćima, ali istina je da ova metoda ne potiče brži rast dlačica niti ih čini jačima i gušćima.

– Brijanje je stvar izbora, ne boli i “mehanički” skida prvi sloj kože, odnosno piling. Također je pogrešno misliti da će to ubrzati rast kose ili je učiniti jačom i debljom. Brijanjem se uklanjaju samo mrtve dlake s cijelog tijela, od lica do nogu.

Ako odlučite obrijati bradu, zapamtite da je ženska kosa meka i nježna. Stoga je potrebno unaprijed pripremiti kožu lica.

Obavezno koristite gel ili pjenu za brijanje (po mogućnosti za žene) i koristite odgovarajući, kvalitetan brijač jer je vaše lice osjetljivije od ostalih područja.

BONUS:

Krumpir je jedna od najpopularnijih namirnica diljem svijeta iz nekoliko razloga. Prvo, to je izuzetno univerzalna namirnica. Može se pripremati na više načina: pečena, kuhana, pržena, pasirana, u salatama, juhama i mnogim drugim jelima. Ova sorta omogućuje njegovu upotrebu u mnogim kuhinjama i jelima diljem svijeta. Osim toga, krumpir je bogat hranjivim tvarima. a, što ga čini izvorom energije
i važnom namirnicom za zdravlje.

Ali jeste li se ikada zapitali koji je krumpir zdraviji, crveni ili bijeli? Glavna razlika između bijelog i crvenog krumpira je sadržaj ugljikohidrata. Srednji bijeli krumpir sadrži oko 36,5 grama ugljikohidrata, a srednji crveni oko 33,9 g. Osim toga, bijeli krumpir sadrži nešto više kalorija – 159, u odnosu na crveni krumpir koji sadrži 151 kaloriju.