Analiza veštačke inteligencije na internetu identifikovala je tri najlepše poznate Srpkinje. Na prvom mestu je Ana Ivanović, nekadašnja teniserka svetskog ranga, koja i dalje privlači pažnju svojom lepotom i elegancijom. Drugo mesto zauzima Nataša Bekvalac, dok je treće mesto pripalo glumici Bojani Novaković, rođenoj u Beogradu, ali koja je odrasla u Australiji.

Dalje na listi, četvrto i peto mesto zauzimaju pevačice Jelena Karleuša i Katarina Živković, poznate po svom talentu i lepoti. Šesto mesto pripada Nini Seničar, manekenki, glumici i voditeljki, koja se istakla svojom lepotom tokom karijere.

Sedmo mesto na listi zauzima Aleksandra Prijović, popularna pevačica koja je poznata po svojim nastupima i glasu. Seka Aleksić se nalazi na osmom mestu, prepoznatljiva po svojoj muzici i fizičkom izgledu.

Deveto mesto pripada sportistkinji Ivani Maksimović, olimpijskoj vicešampionki u streljaštvu, koja je istakla svoju lepotu i harizmu. Na poslednjem, desetom mestu, nalazi se glumica Sloboda Mićalović.

Ova analiza veštačke inteligencije oslikava kako se tehnologija koristi u prepoznavanju i ocenjivanju lepote i popularnosti javnih ličnosti.