– Iza Marinka Rokvića, ostala su tri sina, i može se reći da su sva trojica različita. Majka Slavica, brine brigu o njima, a može se reći da se jako dobro nosi sa time, da njen suprug nije više pored nje. Svi joj govore da je mlada, i da bi trebala naći nekoga pored sebe, ali ona jednostavno nema volje za nečim takvim.

Marinko Rokvić, poznata ličnost narodne glazbe i omiljena među mnogim pojedincima slobodnog duha, imao je iznimno intrigantan romantični život. No, u emisiji se ističe kao jedan od rijetkih koji su svim srcem prihvatili njegove postupke, pa tako i priznanje za izvanbračnog sina začetog u aferi sa Sarajlijom Milom. Usred svega toga, Marinko je u brak ušao bez ikakve izvjesnosti da će dobiti nasljednika, a tu je središnju ulogu preuzela njegova supruga Slavica. Upravo je Slavica inzistirala na njegovanju odnosa između Marinkova prvog sina Darija i njegove braće Marka i Nikole, ističući važnost zajedništva i podrške među njima.

Nasuprot tome, Mila se u javnosti držala potajno, ali je Slavici uvijek iznosila svoje misli, što je rezultiralo trajnim osjećajem sklada u obitelji. Godine 1980. Marinko je doživio nevjerojatno iskustvo koje je dovelo do dolaska njegovog najstarijeg sina Darija. Pjevač je rijetko otvoreno razgovarao o svom osobnom životu, a samo je jednom spomenuo kratku romansu koja je rezultirala rođenjem njegovog prvog djeteta.

Događaj se odvijao na sebi svojstven način. Nastala je iz pukog susreta, lišenog ikakve formalne obveze ili udvaranja. Posljedično su se pojavile sumnje u vezi s očinstvom djeteta. To me je ponukalo da izrazim svoju namjeru da žurno provjerim istinu. No, moram priznati da su moja mladenačka poletnost i lakomislenost pomutile moju prosudbu, a tome je pridonijela i činjenica da u to vrijeme još nisam bio oženjen – ispričao je Marinko.

Godine 1984. on i Slavica našli su se stojeći na osebujnom kamenu, gdje su izrekli značajno “da”. Njihova zajednica rezultirala je rođenjem dvojice sinova, Marka i Nikole, koji su naslijedili očevu ostavštinu.

Kada je Slavica uvjerila Marinka da prizna Darija, javnost je prema njoj iskazala ogromnu podršku i simpatije, što je rezultiralo neraskidivom vezom između braće koja je ostala netaknuta iako žive na različitim kontinentima. Razlog za našu zbijenu “trio” dinamiku potencijalno bi mogla biti Slavica, njihova majka. Ljubazno me pozvala da im se pridružim na odmoru i prisustvujem Marinkovoj novogodišnjoj predstavi. Moram je pohvaliti jer me ne bi svatko dočekao tako raširenih ruku, naglasio je.

Dario je od malih nogu stvorio snažnu vezu sa svojim ocem, odražavajući blizak odnos koji je dijelio sa svojom majkom Milom.

Moje djetinjstvo bilo je ispunjeno radošću i veseljem, sve do izbijanja rata u Sarajevu. Od tog trenutka život je postao izazovniji, ali sam shvatila da su poteškoće dio života. Već sam neko vrijeme znao da moj otac ima talenta za pjevanje, jer sam često slušao njegovu glazbu na kazetama. Tijekom većeg dijela mog djetinjstva Marinko i ja održavali smo blisku vezu, a čak i kad sam se 1995. preselio u Kanadu, nastavili smo održavati kontakt. Dario je svojedobno ispričao svoje iskustvo prvog susreta s Rokvićem, rekavši:

Mama me obavijestila da ćemo se naći s ocem, a ja nisam mogao suzdržati uzbuđenje. Iščekivanje je bilo divno. Nakon našeg ponovnog susreta, čvrsto me zagrlio i nježno me poljubio u obraz. Naš sljedeći susret dogodio se u Beogradu, kada sam imao samo devet godina. Do tada mi je postalo lakše u njegovoj prisutnosti, kako je nastavio objašnjavati.

Stvorila se čvrsta veza između njega i Marinke od koje je, kako tvrdi, naslijedio neviđenu radnu etiku, ali ne i pjevački dar.

Dario je izrazio svoj neizmjerni ponos našim postignućima i našom sposobnošću da budemo izvrsni roditelji svojoj djeci. Snažna veza koju dijelimo uistinu je značajna. Moja djeca, kao i Markova i Nikoilina, imaju blizak odnos. Iako ne razumiju srpski, svjesni su djedove važnosti kao renomiranog glazbenika, iako ne slušaju njegove pjesme.

Marinkov sin izrazio je svoje divljenje prema svojoj majci, opisujući je kao izvanrednu ženu koja je dosljedno išla iznad svega kako bi mu osigurala egzistenciju. Iako je izrazio želju da njegova braća i sestre, Nikola i Marko, odrastaju uz njega i da budu bliži, priznao je da udaljenost između njih u Kanadi čini izazov. Ipak, izrazio je zahvalnost na napretku tehnologije koji im sada omogućuje povezivanje i viđanje.

  • Dario nastavlja živjeti i nastaviti svoju karijeru u Kanadi, gdje je također osnovao obitelj punu ljubavi. On je u sretnom braku sa dražesnom Nadijom, koja potječe iz Portugala, a zajedno su blagoslovljeni s dva sina po imenu Romeo i Mateo. Posljednja oporuka Marinka Rokvića razveselila je brojne pojedince jer je u njoj iskazana njegova želja da njegova djeca – Dario, Marko i Nikola – žive u miru i zajedništvu, uz ravnopravnu podjelu imovine među njima.

Marinko, čovjek koji je istovremeno vragolast i vrlo plemenit, uvijek je svoju obitelj stavljao na prvo mjesto. Njegova ljubav prema trojici sinova bila je bezgranična i brinuo se da im pruži sve što je mogao. Podijelivši svoje stečeno bogatstvo i imovinu, osigurao je da svaki sin dobije jednaki udio, ne ostavljajući mjesta oskudici ili razdoru. Posve svjestan težine svoje bolesti i njezina neumoljivog napredovanja, Marinko se upuštao u otvorene razgovore sa svojom djecom. Zajedno su postigli zajednički dogovor da raspodijele njegove stvari na način da svaki član obitelji bude zadovoljan. Marinkov krajnji cilj bio je osigurati da mu sinovi ne budu prepušteni svađi oko imanja, kako je rekao pjevač blizak obitelji Rokvić.