Prepoznavanje pametnih ljudi u grupi može biti jednostavno. Obično su to osobe koje donose duhovite komentare i bez problema dijele svoje obilje znanja s ostalima.

Astrolozi tvrde da većina horoskopskih znakova dijeli slične karakteristike i talente, uključujući i inteligenciju. Portal Best Life donosi objašnjenje astrologa o rasporedu znakova prema stepenu inteligencije:

Škorpion: Iako može djelovati rezervirano ili čak netipično inteligentno, Škorpion se ističe svojom posebnom vrstom inteligencije, kaže Ryan Marquardt, astrolog i osnivač Ryan Astrology. Škorpioni imaju jedinstven pristup i često su nekoliko koraka ispred drugih. “Njihova sposobnost da otkrivaju skrivene detalje vodi ih do rješenja brže nego što to mnogi mogu”, objašnjava Marquardt.

Strijelac: Strijelci su znatiželjni i uvijek otvoreni za nove izazove. “To su osobe s dubokom mudrošću i sposobnošću pronalaska inteligentnih rješenja”, ističe Jill Loftis, astrologinja i osnivačica Nuit Astrology. Kao filozofi zodijaka, njihova težnja za otkrivanjem i primjenom mudrosti nije iznenađujuća.

Vodenjak: Vodenjak posjeduje jedinstven način razmišljanja i smatra se najneobičnijim znakom u zodijaku. Njihova nekonvencionalnost može prikriti njihovu inteligenciju, ali su obično korak ispred ostalih. “Iako se mogu činiti ekscentričnima, njihov brzi i kritički um traži rješenja”, naglašava Marquardt.

Blizanci: Blizanci se ističu svojom brzinom i lakoćom u učenju, što ih čini jednim od najinteligentnijih znakova. Ovaj zračni znak neprestano upija informacije i uvijek ima spreman niz rješenja. “Od pamćenja filmskih scena do smišljanja duhovitih komentara ili rješavanja problema, Blizanci su mentalno agilni i sposobni za brzo razmišljanje”, kaže Loftis.