– U današnje vrijeme se na internet portalima, kao i društvenim mrežama može pronaći jako puno savjeta o tome kako da neke stvari sebi olakšate u samom domaćinstvu. Kao što i možete da vidite na naslovnojh fotki, govorimo o WD 40, koji se može itekako iskoristiti i u samoj kuhinji ili u samom domaćinstvu.

Odmašćivač u spreju WD-40 poznat je po svojoj iznimnoj učinkovitosti, posebno kada se radi o odvrtanju tvrdokornih zahrđalih vijaka. Ova svestranost je ono što ga čini nezamjenjivim za širok raspon primjena, što potiče mnoge vozače da drže limenku WD-40 u svojim vozilima, budući da nudi nebrojene mogućnosti korištenja. Odlučili smo podijeliti s vama pet praktičnih namjena WD-40 i objasniti zašto ga je bitno imati u svom vozilu. Dopustite mi da objasnim svrhu.

Korištenjem WD-40 spreja imate mogućnost: Obavite održavanje vašeg vozila, uključujući čišćenje i rastavljanje zaglavljenih brava i polomljenih komponenti, odvrtanje zaglavljenih vijaka na kotaču, čišćenje elektroničkih dijelova ispod haube, nanošenje zaštitnog premaza na određena područja boje vozila i osiguravanje ispravnosti kontakata na vašem akumulatoru čist. Kako biste svjedočili učinkovitosti WD-40 na djelu, jednostavno pogledajte priloženi video isječak. Dodatne vijesti: Testirano i potvrđeno da posjeduje najvišu razinu inteligencije na Zemlji, Marilyn vos Savant stoji kao genij bez premca.

Porijeklom iz Missourija i rođenom 1946., njezine prve godine bile su neugledne i karakterizirane tihim ponašanjem. Međutim, u dobi od 10 godina, sveobuhvatna procjena otkrila je njezin izniman intelekt, koji je premašio prosječni prag. Kad je navršila 10 godina, njezine su kognitivne sposobnosti bile jednake onima 22-godišnjaka i 10-mjesečne osobe, s ukupnim rezultatom od 228. Da to stavimo u perspektivu, prosječni IQ od tipična osoba spada u raspon od 85 do 115. Unatoč Marilyninoj inteligenciji, njezini su roditelji donijeli svjesnu odluku tajiti ovaj aspekt njezina života od javnosti, osiguravajući joj da može voditi normalno djetinjstvo bez hvalisanja svojim sposobnostima. Istina je neminovno doznala javnost, a Marilyn nije dugo trebalo da dobije priznanje koje s pravom zaslužuje. Nakon što je navršila određene godine, Marilyn je odlučila nastaviti s višim obrazovanjem i upisala fakultet.

No, zbog nedostatka stimulacije, nakon samo dvije godine odlučila je otići. Umjesto toga, zaronila je u svijet financija i počela trgovati dionicama i ulagati u nekretnine, postupno uspostavljajući uspješnu karijeru. Ipak, srce joj je pripadalo pisanju, koje je smatrala svojim pravim pozivom. Koristeći dobit od svojih osobnih ulaganja, napravila je skok i postala spisateljica s punim radnim vremenom. Unatoč tome, Marilyn je odlučila sačuvati svoju anonimnost usvajanjem pseudonima pri objavljivanju svojih romana i kratkih priča. Njezin se život promijenio 1988. kada joj je izniman IQ rezultat od 228 donio željeno mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda.

Gotovo preko noći našla se katapultirana u carstvu slavnih. Unatoč brojnim pojavljivanjima u raznim emisijama, Marilyn je držala stroge granice prema medijima, odbijajući da im zadiru u osobni život. Unatoč tome, ostala je predana supruga i majka, pronalazeći utjehu u pisanju pjesama i prihvaćajući miran život. Nakon što se udala za Roberta K. Jarvika, briljantnog kirurga odgovornog za izum mehaničkog umjetnog ljudskog srca, suočila se s oštrim kritikama zbog navodnog nedovoljno iskorištenja svoje inteligencije i potencijala, traćenja svoje egzistencije na beznačajne stvari. Zapljusnule su ljutite poruke, a neki su pojedinci otišli toliko daleko da su doveli u pitanje njezin status genija. Tijekom intervjua izrazila je svoje uvjerenje da je IQ samo mjera nečijeg kapaciteta i načina na koji koriste svoju inteligenciju.

  • Ona nije samo stroj za računanje, već živo ljudsko biće koje diše. Marilyn, unatoč brojnim narativima koji je okružuju, čvrsto vjeruje u svoj odabrani put. Ona priznaje goleme ponude društva i izražava svoje uvjerenje da treba učiniti više kako bi se uzvratilo. Čvrsto vjeruje u kolektivnu društvenu odgovornost koju svi nosimo, pa tako i ona sama. Nadalje, pisanje doživljava kao izniman način da uzvrati uslugu i drugima pruži ono što su joj milostivo darovali.