– U svijetu moderne zabavne muzike, danas možemo da vidimo sve i svašta. Jednostavno, trendovi su takvi, da možemo da vidimo svega na muzičkoj estradi, a Božo Vrećo je definitivno jedan od najboljih primjera za takvo nešto. Mnogi ga osuđuju za njegov izgled, kao i stajling koji je pomalo i čudan za ovo podneblje. 

U današnje vrijeme Božo Vrećo se pojavio kao istaknuta ličnost u Bosni i Hercegovini, stekao ogromno divljenje i popularnost ne samo u Hrvatskoj, već iu cijelom okruženju.

Božo Vrećo ne samo da je visoko cijenjen kao najistaknutiji izvođač sevdaha na ovim prostorima, već pokazuje i osebujan smisao za modu, ukrašavajući se nekonvencionalnom odjećom i obućom za svaki koncert koji osvijetli.

  • U ranim fazama njegove karijere, došlo je do značajnih promjena u njegovom fizičkom izgledu. Nedavno je kružio spot od prije deset godina na kojem se Vrećo pojavljuje kao pjevač grupe Halka. Pozornicu je dijelio sa gitaristom Dinom Šukalom, basistom Edvinom Hadžićem, bubnjarom Anesom Beglerbegovićem i harmonikašom/klavijaturistom Adisom Siribubalom.

Nakon rada na dva albuma uz Halku, Vrećo je svoju pažnju usmjerio ka izgradnji uspješne solo karijere. Trenutno se pojavio kao istaknuta ličnost u Bosni i Hercegovini, skupivši znatan broj sljedbenika iu Hrvatskoj.

  • Božo Vrećo je stekao priznanje ne samo zbog svog izuzetnog talenta kao izvođača sevdaha na ovim prostorima, već i zbog svog jedinstvenog osjećaja za stil, dosljedno prihvaćajući nekonvencionalne odabire odjeće i obuće tokom svojih zadivljujućih nastupa uživo. Samo da znate, on je osoba koja i tumači i piše sevdalinke. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči, ali trenutno živi i radi u Sarajevu. Tokom godina formiranja, odgajale su ga majka i dve starije sestre, pošto mu je otac preminuo kada je imao samo pet godina.

Uprkos brojnim emocionalnim ranama i neprihvatanju u malom gradu tokom svog odrastanja, istrajao je u životnim izazovima. Božov skroman način života bio je vođen njegovom nepokolebljivom strašću za muzikom i vjerovanjem u priliku za koju je znao da će joj se na kraju ukazati. Uprkos tome što je magistrirao arheologiju kao formalnu profesiju, Božo je prkosio svim preprekama i postigao globalno priznanje u svijetu muzike, čak i bez formalnog muzičkog obrazovanja.

Inače, malo je poznato da je od osamnaeste godine bolovao od epilepsije.

Vrećo je izrazio da je božanska milost donijela njegovo ozdravljenje, a pjesma mu je poslužila kao katalizator lične transformacije. Naglasio je važnost življenja bez stresa, bez mišljenja drugih i prihvaćanja slobode koja vodi do magične i iscjeljujuće egzistencije. Vrećo je svoje iscjeljenje pripisao predanosti Bogu i usmjerenosti na stvaranje umjetnosti koja ima božanski element iscjeljenja.

Iz dubine svog bića, svim srcem izražavam svoju nepokolebljivu odanost. Ljubav koja izvire iz božanskog me je učvrstila i vodila kroz svako iskustvo, i prošlo i buduće. Vječno sam mu zahvalna za sve što je poklonio mom životu. Svaki nastup koji izvedem je dragocjena ponuda za njega. Neraskidiva veza s Bogom njeguje se kroz poštovanje, saosjećanje i postojanu posvećenost dopuštanju duši da se uzdigne i slijedi svoj pravi put. To je bila moja nepokolebljiva težnja tokom godina, bez obzira na to koliko se to drugima činilo nadrealno i nezamislivo – potvrđuje on.