– I dalje se nastavlja suđenje u slučaju Koste Kecmanovića. Njegova majka, podsjećamo u društvu svojih advokata dolazi na suđenje, dok je otac još uvijek u pritvoru.

Otac mladog ubice koji je 3. maja prošle godine tragično oduzeo živote devetoro učenika i radnika obezbeđenja u OŠ “Vladislav Ribnikar” izazvao je ogorčenje roditelja žrtava kada je pokušao da prikaže svoje porodice kao žrtve.

Jučer je otac, koji je optužen da je svog 13-godišnjeg sina doveo na streljanu i uputio ga u upotrebu vatrenog oružja, uključujući i posedovanje oružja upotrebljenog u tragičnom incidentu, suprotno zakonu, imao priliku da odgovori pitanja na sudu po prvi put od razornog gubitka njihove djece.

U procesu sticanja saznanja otkrivamo da je otac, koji nepokolebljivo negira bilo kakvu nepravdu i tvrdi da ne bi trebao biti zatvoren za zločin koji nije počinio, podstakao pobunu kada se majka jedne od ubijenih djevojčica raspitivala o njegovoj perspektivi. na odgovarajuću kaznu za svoje postupke. Ovaj incident se dogodio u osnovnoj školi 3. maja prošle godine.

Tokom razgovora sa ožalošćenom majkom devojčice koja je tragično izgubila život od ruke trinaestogodišnjeg dečaka, koji je besmisleno upotrebio vatreno oružje svog oca, otac mladog ubice je neočekivano odgovorio na pitanje u šta veruje bila bi prikladna kazna za gnusni čin njegovog sina. Na zaprepašćenje prisutnih, on je otkrio: „Već sam iskazao glavnom tužiocu Nenadu Stefanoviću spremnost da se cela moja porodica – supruga, deca i majka – suoči sa posledicama“. Ovo otkriće podijelio je jedan pojedinac u razgovoru za Kurir.

Nakon njegovog odgovora, gdje je pokušao da sebe prikaže kao primarnu žrtvu masakra u “Ribnikaru”, koji je uključivao upotrebu dva vatrena oružja koja je posjedovao, roditelji, koji su pažljivo i sabrano pratili svaki njegov odgovor do tog trenutka u Višeg suda u Beogradu, bili su ogorčeni.

  • Prema našem izvoru, u sudnici je bilo pojedinaca koji su izrazili svoje negodovanje izgovarajući riječ “sramota”. Svima prisutnima bilo je evidentno da je odgovor okrivljenog, u kojem je tvrdio da je prethodno obavestio tužioca Stefanovića, pokušaj da sebe prikaže kao žrtvu, pri čemu naizgled sugeriše da će pravda biti zadovoljena kažnjavanjem cele njegove porodice zbog nasilja nad sinom. radnje, koje su rezultirale gubitkom voljenih za druge.

Majka druge žrtve juče se kod oca ubice raspitivala o mogućnosti da svoju kćerku ostavi samu sa sinom, ali nažalost nije dobila odgovor na svoj upit.

Kako prenosi Kurir, optuženi je tokom jučerašnjeg saslušanja ponovio da je nevin i izrazio uvjerenje da mu ne prijeti zatvor za krivično djelo koje nije počinio.

Sagovornik otkriva da je doktor u više navrata nepokolebljivo isticao status uglednog medicinskog profesionalca koji potiče iz ugledne loze. On oštro poriče bilo kakvu krivicu ili odgovornost za postupke svog djeteta. Nadalje, on pokušava prebaciti krivicu na vlasnika i instruktora streljane, tvrdeći da su oni ti koji su upoznali njegovog sina sa vatrenim oružjem u dobi od 13 godina. Međutim, ne osporava činjenicu da je lično pratio svoje dijete na streljana i čak su se bavili streljačkim aktivnostima sa pištoljem pohranjenim u njihovom domaćinstvu.

Vredi napomenuti da je nakon iznošenja odbrane glavni tužilac Nenad Stefanović pristupio ispitivanju dečakovog oca sa preko 200 upita.

  1. On je 15. maja izneo svoju odbranu.

Jučer je zakazano izlaganje odbrane majke dječaka-ubice odgođeno zbog opsežnih upita roditelja preminule djece u vezi sa njenim suprugom, prvoosumnjičenim. Važno je napomenuti da je tokom pripremnog ročišta ukratko izrazila nedostatak krivice i izrazila namjeru da iznese svoju odbranu.

  • Prema izvoru Kurira, sud je odredio 15. maj kao datum za nastavak suđenja, tokom kojeg će majka imati priliku da iznese svoju odbranu i odgovori na upite tužilaštva. Na suđenju su vlasniku i instruktoru streljane, gdje se vjeruje da je otac odveo mladog počinioca i obučio ga za vatreno oružje. Obje osobe se suočavaju s optužbama za krivokletstvo i imaće priliku da iznesu svoju odbranu nakon majčinog svjedočenja.