– Čišćenje kupatila je prava mala glavobolja za sve domaćice. Krenuvši od samih pločica, pa do wc šoilja i ostalih segmenata u samom kupatilu je prava glavobolja. Slijedi i par jako korisnih savjeta, kako da riješite higijenu samog kupatila.

Kada je riječ o čišćenju tuševa, kada i umivaonika, jedan od popularnih domaćih recepata koji je stekao ogromnu popularnost uključuje kombinaciju sode bikarbone s limunovim sokom ili octom. Ovi prirodni pripravci pokazali su se vrlo učinkovitima u većini slučajeva, dajući zadovoljavajuće rezultate. Međutim, postoje slučajevi u kojima tvrdokorne mrlje predstavljaju izazov koji ove mješavine ne mogu savladati. U takvim situacijama mnogi se pojedinci radije klone jakih kemikalija kao alternativnog rješenja.

  • Ulje Kada je riječ o čišćenju staklenih površina tuš kabine, mnogi pojedinci toplo preporučuju korištenje običnog suncokretovog ulja. Sve što trebate učiniti je uliti ulje u bocu s raspršivačem, poprskati ga po staklenim vratima tuš kabine i ostaviti da odstoji otprilike petnaest minuta. Nakon toga, višak ulja možete bez napora ukloniti pomoću kuhinjskog papira ili starog ručnika. Vrlo učinkovit pristup uključuje kombiniranje sredstva za pranje posuđa i octa. Ova moćna mješavina je izuzetno učinkovita zbog sposobnosti octa da otapa naslage kamenca i sposobnosti deterdženta za suđe da razgrađuje masnoću i druge nečistoće. Započnite zagrijavanjem octa dok ne postigne visoku temperaturu, pazeći da ne dosegne točku vrenja.

Zatim pomiješajte zagrijani ocat s jednakom količinom deterdženta za suđe, pazeći da su dvije tvari temeljito izmiješane. Prebacite dobivenu smjesu u bocu s raspršivačem i snažno je protresite kako biste osigurali pravilno miješanje. Nanesite otopinu na zaprljane površine i ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga, upotrijebite spužvu ili četku za uklanjanje mrlja ili prljavštine. Ovaj poseban pripravak također se može učinkovito koristiti za čišćenje sudopera, kuhinjskih i kupaonskih pločica, kao i svih površina zahvaćenih tvrdokornom prljavštinom.

Iako je istina da čišćenje kupaonice nije zadatak u kojem većina ljudi uživa, kao što je neprivlačan čin ribanja zahoda ili borbe s tvrdokornim mrljama od plijesni, to ne mora biti posve beskoristan ili dugotrajan posao. Tražite vrhunska prirodna sredstva za čišćenje kupaonice? Naša zbirka savjeta za čišćenje kupaonice isključivo koristi predmete koji su već prisutni u vašem kućanstvu, što ga čini pothvatom koji štedi vrijeme. Bez obzira na problem, bilo da se radi o plijesni, kamencu, prljavoj žbuci ili ostacima sapuna, glavni sastojci su obično soda bikarbona, ocat i limunov sok. Budite uvjereni, dali smo precizne recepte za svaki konkretan zadatak čišćenja.

Otkrijte vrhunske tehnike i organske metode za održavanje netaknutog kupaonskog okoliša. Postignite besprijekoran završetak na pločicama iznad kade koristeći snagu bijelog octa. Jednostavno zagrijte ocat u mikrovalnoj pećnici ili zdjeli s vodom, a zatim ga nanesite kao sprej. Kako biste poboljšali otopinu za čišćenje, razmislite o dodavanju male količine tekućine za pranje posuđa ako vam se miris octa ne sviđa. Kako biste uklonili plijesan iz svoje kupaonice, opremite se čistom četkom za suđe. Idealno rješenje za ovaj zadatak je mješavina šest šalica tople vode i četvrtine šalice varicine.

Obavezno temeljito isperite sve površine nakon tretmana. Ako imate posla s mrljama od plijesni koje su otporne na tradicionalne metode čišćenja kao što su četka za suđe i izbjeljivač, pokušajte s pastom od sode bikarbone i vode. Nanesite pastu na mrlju i ostavite da odstoji najmanje tri sata kako biste učinkovito uklonili mrlje od plijesni. Kako biste uklonili sve neugodne mirise iz odvoda, brzo rješenje uključuje korištenje mješavine sode bikarbone i octa. Ova snažna kombinacija stvara efekt pjenjenja koji učinkovito razgrađuje sve tvrdokorne naslage masnoće u vašem odvodu. Sve što trebate učiniti je izliti jednu šalicu sode bikarbone i dvije šalice bijelog octa u odvod, ostaviti da odstoji trideset minuta prije nego što isperete vodom.

Ako ste suočeni s izazovom čišćenja onih teško dostupnih područja u sudoperu, nemojte se uzrujavati. Srećom, praktično rješenje možete pronaći u svom ormariću – konac za zube. Ovaj svestrani alat savršen je za rješavanje naslaga koje se nakupljaju u tijesnim prostorima slavina i ručki. Postizanje besprijekornog kupaonskog ogledala uobičajena je želja, no često je pokvarene ružnim mrljama od vode i prašine. Srećom, postoji jednostavno rješenje: crni čaj.

Pomiješajte šalicu kipuće vode s nekoliko vrećica crnog čaja, ostavite smjesu da se ohladi i upotrijebite dobivenu otopinu, možete učinkovito očistiti mutno ogledalo. Taninska kiselina prisutna u čaju otapa svu nakupljenu prljavštinu, što rezultira netaknutom površinom koja odražava samo savršenstvo. Kako biste izbjegli ružne mrlje od hrđe koje često muče metalne posude za sapun u vašem tušu ili umivaoniku, uštedite si gnjavažu ribanja nanošenjem nekoliko slojeva prozirnog laka za nokte duž rubova svih osjetljivih predmeta. Ovaj jednostavan trik bez napora će ukloniti te tvrdoglave mrlje.