Omiljena glumica Jugoslava Drašković (54) opčinila nas je ulogom Đine u “Sretnim ljudima”, no odlučila se povući i ostavila nas bez njezina talenta na ekranu više od dva desetljeća.

Vrativši se u javnost, vratila se na spektakularan način pojavljivanjem u renomiranoj seriji “Igra sudbine”. Istini za volju, besprijekorno je dočarala kultni lik Božidarke. – S kazališnom skupinom “Puž” proveo sam nevjerojatnih 25 godina i to mi je postala druga obitelj.

Oni koji s djecom posjećuju “Pužić” dobro znaju moju prisutnost, a mom povratku u svijet glume prvenstveno je pridonijela televizijska serija “Igra sudbine” koja je pridobila širu publiku.

Jugoslava, koja je 2019. tragično izgubila supruga Zorana Cvetanovića, ističe koliko je važno da mladi glumci uživaju u ovom izuzetnom životnom razdoblju. Ona ga opisuje kao vrijeme neusporedive ljepote. Na svojim platformama društvenih medija, Jugoslava dijeli poglede iz svog svakodnevnog života, uključujući zadivljujući video koji je snimila u svibnju svoje mirne dvorišne oaze u rezidencijalnom dijelu Beograda.

Nakon promatranja, postaje vidljivo da je dvorište obilno ispunjeno bujnim zelenilom, minimalno betona i bezbroj cvijeća u raznim živim nijansama koje krase gotovo svaki kutak i pukotinu.

Uz velike teglice ukrašene tujama, tu su i brižno njegovane manje koje njeguju mirisni vrtni ukras.

Drašković je jednom prigodom u intervjuu za “Kec na ejelenj” izrazio zadovoljstvo. Uz prisustvo dva psa, prostrano dvorište i blizinu Košutnjaka, njegova sreća je očigledna. Prije početka pandemije imao je zadovoljstvo uživati ​​u društvu ekipe “Igre sudbine”, koju je povezao Milan Bosiljčić. Okupljanja su uvijek bila popraćena ukusnom kuhinjom i ugodnim melodijama.

BONUS TEKST

  • Apiterapija, ključna komponenta prirodne medicine, obuhvaća korištenje pčelinjih proizvoda za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja, kao i njihovo uključivanje u svakodnevnu prehranu za promicanje dobrobiti i prevenciju bolesti kod ljudi i životinja. Primjena pčelinjih proizvoda u apiterapiji nadilazi oralnu konzumaciju i uključuje lokalizirane tretmane, kao što su lokalna uporaba meda za pomoć u zacjeljivanju rana koje sporo zacjeljuju, otopine propolisa za suzbijanje gljivičnih infekcija na stopalima i herpesa, terapijska primjena pčelinji otrov za reumatske bolesti i uključivanje matične mliječi u kreme protiv starenja, među ostalim primjerima.

Bitno je naglasiti da pčelinjim proizvodima organizam ne može odoljeti, za razliku od sintetičkih proizvoda. Kompleksan sastav i sinergijski učinci pčelinjih proizvoda čine ih neprocjenjivim u očuvanju zdravlja i liječenju raznih bolesti. Popularnost pripravaka koji sadrže med, pelud, propolis i matičnu mliječ sve je veća zbog njihovog blagotvornog djelovanja na organizam.

  • Učinkovitost meda kao ljekovite tvari ovisi o kalibru meda i specifičnom biljnom izvoru iz kojeg potječe. Zbog svog osebujnog sastava, med posjeduje vrijedna antimikrobna i antioksidativna svojstva. Štoviše, med služi kao visoko probavljiva hrana koja trenutno nadoknađuje osiromašene razine energije, dok njegova produljena konzumacija pridonosi poboljšanoj fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj ravnoteži. Sirovi med i propolis sadrže fitonutrijente koji su pokazali potencijal u prevenciji razvoja raka. Nadalje, kombinirani utjecaj flavonoida prisutnih u medu, propolisu i peludi, kada se koriste zajedno s drugim lijekovima, značajno utječe na prevenciju i liječenje tumora.

Dokazano je da redoviti unos meda povećava prisutnost korisnih antioksidansa u krvotoku, koji imaju antibakterijska svojstva.

Tradicionalni lijekovi odavno su prepoznali ljekovita svojstva meda u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Opsežna istraživanja su uvjerljivo pokazala da med služi kao optimalni prirodni zaslađivač za osobe s dijabetesom tipa 2 i povišenim razinama kolesterola.

  • Ljekovita svojstva meda su višestruka, jer ne samo da pospješuje apsorpciju i učinkovitost lijekova, već i pročišćava organizam eliminirajući štetne tvari. Njegove terapeutske prednosti proširuju se na liječenje različitih stanja, uključujući gastritis, čir na želucu i crijevne infekcije, kao i regulaciju lučenja želučane kiseline i detoksikaciju jetre. Med se također koristi u liječenju ginekoloških problema, ublažavanju jutarnjih mučnina i liječenju respiratornih bolesti kao što su kronični bronhitis, bronhijalna astma, rinitis, alergijski rinitis, faringitis, sinusitis i laringitis. Nadalje, pomaže kod anoreksije ili gubitka apetita, normalizira rad crijeva, ublažava zatvor i pomaže kod hemoroida.