– Vedrana Rudan je prije par dana obznanila vijest, kako je obolila od tumora, i da se neće predavati te da će se boriti protiv ove zlokobne bolesti. Sve je iznenadila ova vijest, jer se Vedrana skoro nikada nije žalila u medijima kako ima problema sa zdravljem.

U blog postu pod naslovom “Rak i ja”, cijenjena hrvatska autorica Vedrana Rudan hrabro je razotkrila svoju osobnu borbu s rakom, dijeleći svoje najintimnije misli i emocije sa svojim vjernim čitateljima. Unatoč inherentnim poteškoćama u raspravi o tako osjetljivoj temi, Rudan je tome pristupila sa svojom karakterističnom duhovitošću i humorom. Iskreno je izrazila svoje čuđenje svojom neočekivanom reakcijom na dijagnozu i živopisno prepričala trenutak kada je primila vijest koja joj je promijenila život.

Osvrćući se na svoje putovanje, Vedrana je istaknula koliko je važno imati čvrstu mrežu prijatelja i obitelji uz sebe, izrazivši zahvalnost onima koji su joj pružili nepokolebljivu podršku u izazovnim trenucima. Posebno je istaknula neprocjenjivu podršku svojih životnih suputnika, ispričavši veselu anegdotu o njihovom zabavnom dogovoru oko organizacije njezina sprovoda.

Zadržavajući svoj nepokolebljivi duh i pozitivan pogled, Vedrana nastavlja ustrajati kroz prepreke na koje nailazi. Kako bi se usredotočila na liječenje i dokumentirala svoj put, odlučila je privremeno pauzirati svoj blog i krenuti s pisanjem knjige. Prepoznajući važnost njegovanja svakog trenutka, prenijela je iskrenu zahvalnost svojim vjernim čitateljima koji su godinama stajali uz nju.

  • Ne samo da je Vedrana zahvalila medicinskim radnicima koji su brinuli o njoj, nego je zahvalila i izdavačima koji su bili uz nju u ovom teškom razdoblju. Njezina hrabrost i transparentnost donijele su radost bezbrojnim pojedincima, a njezino pozitivno stajalište služi kao izvor inspiracije za svakoga tko se suočava s preprekama koje život predstavlja.
    Vedranina završna riječ stavila je snažan naglasak na važnost prihvaćanja sadašnjosti i pronalaženja užitka u mnoštvu užitaka koje život pruža. Njezine dirljive riječi služe kao snažan podsjetnik da cijenimo svaki trenutak koji prolazi i pronađemo utjehu u sjaju postojanja, čak i usprkos nedaćama.

BONUS TEKST:

Održavanje osjećaja ravnoteže i koncentracije ključno je u zahtjevnom i brzom okruženju današnjeg svijeta. Neophodno je imati na umu da je davanje prioriteta vlastitoj mentalnoj i tjelesnoj dobrobiti ključno za postizanje i zadovoljstva i postignuća. Kako bismo vam pomogli u tome, evo nekoliko prijedloga:

Uključite se u praksu samosvijesti posvećujući redovite trenutke samoće razmišljanju o svojim emocijama, težnjama i potrebama. Kroz samosvijest možete steći dublje razumijevanje vlastitog bića i načina na koji reagirate na vanjsko okruženje.
Otkrijte učinkovite strategije za upravljanje stresom, poput uključivanja meditacije, vježbi dubokog disanja ili prakticiranja joge, kako biste umanjili utjecaj stresa na vaš svakodnevni život. Vještina učinkovitog upravljanja stresom ključna je za očuvanje mentalnog blagostanja i razvoj otpornosti na nedaće.

Učinite redovitu tjelovježbu dijelom svoje rutine: bavljenje tjelesnom aktivnošću ključno je ne samo za vaše fizičko blagostanje, već i za poboljšanje vašeg raspoloženja i kognitivnih sposobnosti. Pronađite prikladnu aktivnost, poput hodanja, trčanja, plivanja ili bilo kojeg drugog oblika tjelovježbe, i neka to postane dosljedna praksa. Njegujte i potaknite pozitivne veze: Okrenite se u društvo pojedinaca koji podižu i inspiriraju vaš osobni razvoj. Njegovanje skladnih odnosa s voljenima, prijateljima i vršnjacima može ponuditi neprocjenjivo emocionalno osnaženje i duboki osjećaj uključenosti.

Postizanje fokusa i održavanje motivacije može se olakšati postavljanjem ciljeva. Razmotrite dugoročne i kratkoročne ciljeve u različitim aspektima života, uključujući karijeru, obrazovanje, odnose i osobni razvoj, te osmislite strateški plan za njihovo postizanje. Razvijte osjećaj zahvalnosti tako što ćete svaki dan posvetiti nekoliko trenutaka razmišljanju o stvarima koje cijenite. Ova jednostavna praksa ima moć promijeniti vašu perspektivu i pomaknuti vaš fokus prema svjetlijim aspektima života. Osim toga, ključno je razviti vještinu postavljanja granica kako biste sačuvali vlastito vrijeme, energiju i emocionalno zdravlje. Naučite odlučno odbijati zahtjeve kada je to potrebno i uspostavite jasna ograničenja u svojim odnosima s drugima.